懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

我喺佢網頁睇來睇去,淨係搵到婦產科資料,又搵唔到點樣登記程序同埋所需資料,而家又暈又嘔(emoji)
有冇好心人話我知?或者佢網站有講,俾個連結我好嗎?

FB體驗帳戶

ph722 發表於 19-1-3 21:10
我喺佢網頁睇來睇去,淨係搵到婦產科資料,又搵唔到點樣登記程序同埋所需資料,而家又暈又嘔(emoji)
有冇好 ...

你幾多周?未登記過要拎身份證同老公身份證同住址證明係辦公時間去登記

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

HiyakoChan 發表於 19-1-3 21:16
你幾多周?未登記過要拎身份證同老公身份證同住址證明係辦公時間去登記
...

再加醫生懷孕證明

大宅

2019勳章

用book ha app upload 懷孕証明登記

洋房

有冇好 ...

你可以打去問吓,可以用Fax 㗎

複式洋房

2019勳章

有冇好 ...

你download 醫管局”BookHA “依個App
然後影低懷孕證明同入番地址
佢地會幫你排期同埋會收到電話通知你排左第一次係幾時。
希望幫到你:)

別墅

2019勳章

Hahamami12 發表於 19-1-4 02:17
你download 醫管局”BookHA “依個App
然後影低懷孕證明同入番地址
佢地會幫你排期同埋會收到電話通知你排 ...

唔該晒你呀,已經收到電話,請問第一次去會做啲乜的?因為都真係幾唔舒服,想有個心理準備,會唔會要搞好耐?
同埋佢話要老公有一齊去,但佢又要趕返工

複式洋房

2019勳章

ph722 發表於 19-1-14 16:23
唔該晒你呀,已經收到電話,請問第一次去會做啲乜的?因為都真係幾唔舒服,想有個心理準備,會唔會要搞好 ...

第一次去 填一份詳細啲既表
佢會派堆媽媽手冊俾你睇
跟住度高磅重量血壓驗小便
要著件拉得高衫袖既衫 因為要抽血
跟住就會坐係到等叫名 見助產士或者醫生
我去果日 成個過程大概兩個半鐘
老公可以陪你去登記左先 然後先去番工都得

別墅

2019勳章

Hahamami12 發表於 19-1-14 16:30
第一次去 填一份詳細啲既表
佢會派堆媽媽手冊俾你睇
跟住度高磅重量血壓驗小便

嘩!好彩問一問,搞咁耐真係要帶啲餅乾去,我一肚餓就會想嘔

咁請問第一次有冇得聽胎心跳或者照超聲波?

複式洋房

2019勳章

ph722 發表於 19-1-14 21:17
嘩!好彩問一問,搞咁耐真係要帶啲餅乾去,我一肚餓就會想嘔

咁請問第一次有冇得聽胎心跳或者照超聲波?

對呀 著外套加少少乾糧呀
我果次有照超聲波 但我見有啲媽媽話無
第二次產檢先有
所以唔肯定

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊