自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

野原美冴 發表於 19-1-3 23:04
自從佢升高中開始,我已經完全放手,呢三年都係佢自己顧自己功課測驗考試。
仲有個零月考DSE, 阿女叫我放一 ...

不支持!
這麽大個人了,自己應該知道怎樣温習!

伯爵府

mami42 發表於 19-1-7 01:50
媽媽你做得好好,我估如果我仔之後有這樣要求,我都會考慮,同上司講home office, 每晚如常工作... 只是人 ...

我都講到明如果公司有需要我係可以即刻返去冇問題,都真係試過一次放低個女响試場,飛的返公司,做完條 trade 再飛的返去接女,啱啱好。
每次出試場女都會有很多事分享的,包括試題做啱做錯 識唔識做 夠唔夠時間 及其他點滴,有人聽叫做發洩一下舒緩一下我覺得得總是好的。
怕唔怕佢唔曉獨立?我又唔擔心喎,我自己做女時咩家務都唔使做,家陣咪一樣掂,加上依家咩都可以上網問 找方法 找答案,容易過當年我盲摸摸喇

伯爵府

係讀得書嘅人...唔需要任何人陪都會讀到....讀唔到嘅人....父母日日捕係屋企都會讀唔到.....請一個月假陪讀我覺得好多餘...不切實際

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

野原美冴 發表於 19-1-3 23:04
自從佢升高中開始,我已經完全放手,呢三年都係佢自己顧自己功課測驗考試。
仲有個零月考DSE, 阿女叫我放一 ...

會,仔女得一個,佢出左聲,一定會請假陪佢。

男爵府

Rattie 發表於 19-1-7 11:26
我都講到明如果公司有需要我係可以即刻返去冇問題,都真係試過一次放低個女响試場,飛的返公司,做完條 tr ...

不能同意更多!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-1-4 08:16
係,我係咁意思,當一個18歲成年人有咁要求,我會認真唸一唸(如果樓主公司係零可能請假就根本唔會問啦)
...

好認同,樓主已回覆佢阿女係習慣自己處理開而而家會有咁要求,唔似係倚賴媽咪,所以一定係心理上想尋求媽咪陪伴,媽咪係精神支柱,樓主要小心處理呀

男爵府

MrsPerthLiu 發表於 19-1-6 18:50
可能好多人都冇試過情緒困擾到突然唔知自己喺邊,想求助,再被至親一次又一次推開及拒絕嘅滋味。

你覺得佢 ...

好認同!

首頁

尾頁

跳至