懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

新手媽媽想問下係咪每間醫院都有無痛分娩?因為明天去政府排期,諗住排瑪嘉烈,有無媽媽試過瑪嘉烈?經歷好嗎?
又或者有無其他醫院推介(不要港島區)
Thanks

大宅

BABYXLOLO 發表於 19-1-3 23:27
新手媽媽想問下係咪每間醫院都有無痛分娩?因為明天去政府排期,諗住排瑪嘉烈,有無媽媽試過瑪嘉烈?經歷好 ...

你幾時預產期?

別墅

Sweetbabymom 發表於 19-1-4 00:15
你幾時預產期?

應該8月尾9月頭,聽日去照閃閃

男爵府

2019新春慶豚圓

新手媽媽想問下係咪每間醫院都有無痛分娩?因為明天去政府排期,諗住排瑪嘉烈,有無媽媽試過瑪嘉烈?經歷好 ...

係每間都有, 但姑娘唔輕易俾你用, 加上要麻醉師得閒, 其實公院真係唔好預佢有得俾你
排咩醫院係跟你提供既地址證明架, 如果你要跨區, 要有個區既地址先得

別墅

2019新春慶豚圓

政府無聽過有人用到 通常得笑氣比你

大宅

回覆 BABYXLOLO 的帖子

我17年係瑪嘉烈生,當日係平日,有麻醉師當席,麻醉師好似返9-6左右,所以我好彩用到無痛分娩

由於明白政府無咩好,所以無咩要求,經歷好唔好我就覺得一般啦

所以間間醫院都係睇自己彩數架咋

男爵府

政府醫院唔好預有,有當bonus.一定要無痛建議去私家

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

我係政府生,有用無痛,我又唔覺唔俾人用無痛,只係佢地會叫你試左其他先,不過係港島(樓主話唔要港島)
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

2019新春慶豚圓

公立醫院就算有無痛,預咗唔會輕易俾你打到,要排隊無人答到must have
同埋基本上間間都只有平日office hour可打,紅日,凌晨一定無

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊