夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

乜都唔洗講,淨係郁手打女人嘅男人已經唔要得

複式洋房

Bling11 發表於 19-1-4 16:49
下次再打你就報警啦,實離得成婚。可能佢孭住成頭家壓力好大,變成失控,但絕對唔可以用暴力啦,黐線! 啲唔 ...

我都覺得係壓力大,但無理由將一切歸咎於我。

珊瑚宮

畀面勳章

chrusluvb 發表於 19-1-4 06:48
我同老公拍左十年拖先結婚,結婚前佢都係脾氣火爆既人,但次次發完脾氣都會好快TUM返我。
直至個仔出世後, ...

出手就一定唔得。
男人爛滾爛賭都無打老婆咁衰。

公爵府

我同老公拍左十年拖先結婚,結婚前佢都係脾氣火爆既人,但次次發完脾氣都會好快TUM返我。

樓主諗清楚喇,打老婆嘅男人,要唔落吖!早走早著

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

打老婆既罪絕對係嫖賭飲吹之上呀 !!

只要打第一次以後就唔會收手架啦 !

仲唔走第日一定後悔

子爵府

樓主要小心處理兩個人之間問題,坐低慢慢傾。

男爵府

你有無諗過你個仔會學佢老豆之後做一個有暴力傾向既人..
我識有人係唔會尊敬自己阿媽,永遠呼呼喝喝自己阿媽,因為佢地阿爸係屋企都係甘對佢,鬧佢無用,唔識搵錢,唔鐘意就郁手,久而久之,小朋友對阿媽個態度都學左阿爸....

男爵府

仲諗,打女人的男人要不得。搵社工喇!

男爵府

樓主,如可以,帶埋仔仔返娘家,打老婆完全接受不到

大宅

回覆樓主:

又係為左完整家庭
唔好俾藉口自己,咁做唔係偉大,係害左個仔呀
俾佢見到原來有咩唔啱可以打人,可以暴力解決,你有無諗過對佢影響幾深?禍延下代呀
唔好諗咁多,即刻帶埋個仔走啦

男爵府

DHA勳章

你講既老公變左,唔再哄。脾氣差我都明白,因為我之前都咁樣同我老公嘈完,

但係郁手真係千萬唔好比佢繼續。只會變本加厲,不可再容忍

複式洋房

BOYUBABY 發表於 19-1-4 20:53
你有無諗過你個仔會學佢老豆之後做一個有暴力傾向既人..
我識有人係唔會尊敬自己阿媽,永遠呼呼喝喝自己阿 ...

千祈唔好呀,到時我就好惨

複式洋房

小飛亞 發表於 19-1-4 20:49
樓主要小心處理兩個人之間問題,坐低慢慢傾。

佢次次郁手都係話因為佢話我時我唔肯認錯頂返佢轉頭,成日話我甘叻頂咀有本事就出去揾錢,成日踩到我一無是處。我頂狀佢既原因係因為佢實在唔講道理。任何事都冇商冇量一味淨係識閙我,三句吾埋兩句就話「信唔信我冚X你丫嗱!」。

我深知佢只會變本加厲 而且對個仔有好壞影響,但我已好多年冇出去打工,同社會脱晒節,又有好大經濟壓力,離婚談何容易。不過如果佢再郁手我就唔再忍喇。一係以後佢話我時我當耳邊風堅忍唔出聲,但成世流流長咁過日子有又咩意思?

複式洋房

小可愛11 發表於 19-1-4 18:32
出手就一定唔得。
男人爛滾爛賭都無打老婆咁衰。

做女人真係好惨,所有青春金錢都比晒佢,辛苦埋個仔出來,到頭來除左一身債同殘到爆既身心就咩都冇。 當然我仲有個仔,佢而家係我唯一既快樂之源

伯爵府

回覆樓主:

你忍,可以忍到幾時?你老公只會變本加厲,為個仔好唔想離婚,但佢睇住你地咁樣打鬧,真係會好咩?你媽知佢打你,叫你為左個孫就唔好離住,你反問下佢有無為個女著想下?你媽難道唔心痛?十個男人九個衰,再嫁未必好,咁咪唔好嫁囉,邊個話無男人唔可以生存。

男爵府

郁手真係好無品

複式洋房

sueyee 發表於 19-1-5 08:41
你忍,可以忍到幾時?你老公只會變本加厲,為個仔好唔想離婚,但佢睇住你地咁樣打鬧,真係會好咩?你媽知佢 ...

我媽唔知佢打我架

男爵府

樓主,你無收入又成日被家暴,不如搵個社工傾傾,睇下有咩幫到你?

祝你好運。

洋房

chrusluvb 發表於 19-1-5 17:51
我媽唔知佢打我架

如果你媽知道佢打你會叫你忍嗎?100%唔會!你自己有個仔將來比老婆打你會叫佢忍嗎?走都走唔切吧,我婚姻欠缺溝通我都快忍不住了,何況你?去找社工幫手,佢哋好願意亦幫到你同小朋友的,想忍兩年?忍多兩日都忍唔到吧?相信我找社工,我朋友大住個肚比老公打都係可成功搬走,你都可以的,有人幫你的

珍珠宮

宜家唔係你離唔離婚, 而係佢一定會繼續打你!!

唔會停架啦’

你想繼續比人打? 你一定要諗後路! 娘家? 錢?

首頁

尾頁

跳至