0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為BB每晚都會發惡夢,以及經常扎醒,發惡夢時頭向左右擺以及雙手不停地郁動,像撥開東西般,我看見了感到很心痛!請問大家有沒有這經驗,以及可以如何應對?

複式洋房

DoReMiFaSol 發表於 19-1-4 07:35
因為BB每晚都會發惡夢,以及經常扎醒,發惡夢時頭向左右擺以及雙手不停地郁動,像撥開東西般,我看見了感到 ...

應該不是發噩夢吧,扎醒我估個個bb都會嘅,我bb都好易扎醒,我用被包埋佢兩隻手仔唔俾佢申出黎,再用d公仔或者卷張被仔扎住佢個身,扎醒時就唔會嚇得咁犀利,手郁郁,頭寧寧,我bb訓覺時都會,但係見佢又無喊又無痛苦表情就無理佢

公爵府

因為BB每晚都會發惡夢,以及經常扎醒,發惡夢時頭向左右擺以及雙手不停地郁動,像撥開東西般,我看見了感到 ...

Bb仔容易扎醒嘅,話係驚嚇反射,早期反應比較強烈,4個月後會慢慢適應咗,就冇咁強烈架喇

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

我仔都會,長輩都係話4個月左右就會好啲

大宅

試吓扎晒成身嘅被包吖, ihxxx有得賣, 可以用到半歲, 好有安全感, 而家瞓覺前扎起佢, bb都會笑住瞓, 夜晚又唔會周圍where嘢

大宅

黃家三少奶 發表於 19-1-4 17:49
試吓扎晒成身嘅被包吖, ihxxx有得賣, 可以用到半歲, 好有安全感, 而家瞓覺前扎起佢, bb都會笑住瞓, 夜晚又 ...

請問有無圖啊

大宅

emichengsc 發表於 19-1-4 22:56
請問有無圖啊

你揾"Summer Infant, Swaddle Me,天然襁褓",就係我而家用緊果隻

首頁

尾頁

跳至