自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

qqwong 發表於 19-1-4 12:10
回覆 cattz288 的帖子

見到

咁應該比到錢喎!
放下自在

男爵府

回覆 qqwong 的帖子

但係話我手機號碼已被註冊, 我只係開咗大陸支付寶, 是否不能共用?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

qqwong 發表於 19-1-4 11:50
回覆 pppfamily 的帖子

以前用八仔真係好方便~
如果你淘野諗住支付寶比就要係支付寶入淘寶先比到錢(我自己就係)同埋我自己只係增值而冇綁卡

水晶宮

回覆樓主:

我就咁將支付寶HK連咗去淘寶APP, 可以用嚟俾錢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

qqwong 發表於 19-1-4 11:58
回覆 blackberry 的帖子

jm, 請問怎樣做?

有冇裝淘寶app,有的話去支付寶,直接按淘寶就可以

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

blackberry 發表於 19-1-4 11:57
用轉數快增值仲方便
未試過唔知點用

琥珀宮

qqwong 發表於 19-1-4 11:32
因一直用八達通付款, 而家用不了, 聽說好多jm轉用支付寶HK, 但在付款時只顯示信用卡或者PPS選項, 感謝幫忙~ ...
你支付寶入面有無錢?要有錢佢先顯示, 仲要係D錢夠你買件貨先會顯示係付款度

男爵府

兩樣都裝了, 佢要我激活, 入咗電話號碼, 又話我已註冊了...
是否我以前裝咗國內版淘寶, 亦是用同一號碼登記, 還是那裡出問題?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

pppfamily 發表於 19-1-4 12:16
未試過唔知點用

十分好用, 去研究吓, 而家少左去ATM提現

男爵府

回覆 tansyneko 的帖子

戶口入咗$

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應該係因為裝支付寶 HK 時冇用淘寶 account 登記,我都係咁。
我喺淘寶版問過有 jm 話要換綁,但當時我落咗單佢唔俾我換。
依家完成咗張單大概一星期佢都係唔俾我換,
我 search 過有人話要過咗 15 日先得。
如果你未落單可以喺設置度試下可唔可以由大陸支付寶換綁去支付寶 HK

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

支付寶中,我的-->設置-->淘寶戶口名,見到你淘寶帳戶名嗎?

男爵府

回覆 廷廷媽 的帖子

見到

翡翠宮

qqwong 發表於 19-1-4 12:20

兩樣都裝了, 佢要我激活, 入咗電話號碼, 又話我已註冊了...

佢叫你點激活? 我一直用開appstore 入邊手機淘寶咋, 不過開頭都搞左一排, 又要認證, 但煩完一次就安樂哂

男爵府

入手機#, 發送條link入去激活acc.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

qqwong 發表於 19-1-4 12:14
回覆 qqwong 的帖子

但係話我手機號碼已被註冊, 我只係開咗大陸支付寶, 是否不能共用? ...

因為你唔係用alipay hk所以咪比唔到錢囉~
放下自在

男爵府

會唔會係因為裝支付寶 HK 時冇用淘寶 account 登記? 咁而家應該點做?

象牙宮

qqwong 發表於 19-1-4 13:25

會唔會係因為裝支付寶 HK 時冇用淘寶 account 登記? 咁而家應該點做?

應該係咁原因!
咁你即係裝到alipay hk嗎?
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

https://h5.m.taobao.com/alicare/ ... m=global_service_pc

你打3次要求人工客服, 佢會有真人出黎問你咩事, 你話比佢聽比唔到支付寶, 佢會叫你提供資料幫你check下邊度出現問題, 點解決.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至