自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

熱帶風暴「帕布」(Pabuk),預計今日稍後登陸泰國南部沿岸,多個旅遊點超過3 萬人疏散。
當局預計包括蘇梅,帕岸及龜島等地地區會受影響,布吉等著名景點亦會受到強風吹襲,島與島之間渡輪服務,星期四已經停航,曼谷航空宣布取消今日來往曼谷及蘇梅的航班。
泰國氣象部門表示,帕布最高風速為每小時117公里。將為16個府帶來狂風暴雨,或導致山泥傾,大浪可能高達3至5 米,其中素叻他尼和洛坤兩個府,所受影響會最嚴重。當局開放90個避難所。
中國駐泰國宋卡總領館,建議在泰國南部及前往布吉島等地的中國公民及遊客,提高安全意識,加強暴風和強降雨天氣的安全防範。
總理巴育表示,政府已經做好應對水災或交通受阻的應對工作。

禁止訪問

2019勳章

大宅

sweetiesbear 發表於 19-1-4 11:48
希望新年去無影響啦

新年二月, 無事喇

水晶宮

希望新年去無影響啦

唔係掛jm...新年?打風打一個月??攪笑?

禁止訪問

2019勳章

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

回覆樓主:

幾十年一次

男爵府

好少聽到泰國會打風

子爵府

2019新春慶豚圓

SheShehaha 發表於 19-1-4 11:56
新年二月, 無事喇

泰國少打風,災後重建都有排攪啦。

翡翠宮

希望新年去無影響啦

打風會打一個月?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

sweetiesbear 發表於 19-1-4 13:20
災後環境受破壞嘛、搞笑?

希望個風唔好有太大破壞

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

謝謝提醒

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

fb 見到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

象牙宮

回覆樓主:

謝謝提醒

侯爵府