自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家對網上搵對象有咩睇法:mother:

第一種;男網上搵對象既動機 只用黎搵食 純粹玩玩下 而女方係對感情認真

第二種情況:調返轉 女網上搵對象既動機只用黎拍下散拖 無諗過會長遠發展 而男方果邊對感情認真

第三種:男方同女方網上搵對象既動機都係對感情認真 想長遠發展 步入下一人生階段

想講既係第三種,女方 果邊 無太大既要求 正正常常同大部分人一樣都係希望拍拖然後結婚
而男方既性格唔係壞 唔係有好大既缺點 整體上正正常常 又唔會窮到結唔到婚 比到將來個女方的話 其實雙方最終都會有happy ending 只要保證響呢段關係入面大家都係相愛

所以純粹想知大家對第三種情況點睇

大宅

judoli02 發表於 19-1-4 12:26

第一種;男網上搵對象既動機 只用黎搵食 純粹玩玩下 而女方係對感情認 ...

我同我.老公都係喺交友app識返嚟。根住都生埋小朋友了。其實依家呢個社會真係無乜所謂。

珍珠宮

無乜特別睇法
今時今日結完婚、生完小孩都一樣可以隨時離婚
執著相識過程係好無聊
佔整個婚姻(假如有結婚)百分之幾呢?
好好經營先係重點

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

啱咪一齊唔啱咪分開, 冇乜特別

伯爵府

想生BB熱投

開心啱咪一齊
吾開心就分手
朋友介紹都可以有賤男
新時代女性最緊要學識保護自己
打扮自己, KEEP 著做個有魅力的女人

水晶宮

第一種;男網上搵對象既動機 只用黎搵食 純粹玩玩下 而女方係對感情認 ...

網上識朋友只係識朋友嘅一種渠道啫,有緣嘅會做朋友甚至情侶、夫妻,冇緣嘅話見過一次之後就會失聯

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

老老豆豆,網上情緣唔啱我,因為騙案太多

日月水火    發表於 19-1-4 16:51

伯爵府

回覆樓主:

相信而家呢個世代好多人都係網上面搵到另一半 佢只係一個渠道

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

交友網站大部份男士都係漁翁撒網大包圍,有殺錯無放過。當然有例外更有成功例子,六合彩都有人中啦!無乜期望當識多個朋友吹下水會比較好。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

別墅

回覆樓主

原來都有咁多人係網上識
因為身邊有幾pair朋友都係第三種情況
唔知係唔係網上識太方便 結婚都好快
我呢幾個朋友都係網上識對方識左一年 半年就結婚
但轉眼間而家眼見呢幾位朋友都辦緊離婚手續

別墅

肥肥寶 發表於 19-1-4 15:05
相信而家呢個世代好多人都係網上面搵到另一半 佢只係一個渠道

我比較疑問既係網上識係無問題 但點解要將網上識人呢個渠道擺第一?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

人地點識我冇所謂,我自己就唔會。
讀書,工作,出去玩都大把機會識到人。
你若盛開, 蝴蝶便來!

別墅

cherrieloy 發表於 19-1-4 14:52
網上識朋友只係識朋友嘅一種渠道啫,有緣嘅會做朋友甚至情侶、夫妻,冇緣嘅話見過一次之後就會失聯
...

點解要網上識? 網上識其實己經排除左自己唔會選擇既類別 即係 實揀岩自己有興趣想識果個人 咁樣咁刻意

水晶宮

judoli02 發表於 19-1-4 15:32
點解要網上識? 網上識其實己經排除左自己唔會選擇既類別 即係 實揀岩自己有興趣想識果個人 咁樣咁刻意
...

咁性格啱可能脾氣差呢!又話啫顧家再裙腳呢,一樣米養百樣人呀,唔相處過點知有有hard feeling

大宅

唔太明樓主想問嘅同網上或咩渠道識人,同對感情認真程度有咩關係...

因為身邊好多離婚嘅人,尤其我媽咪嗰輩都無網上交友,都係離婚

至於網上渠道放交友第一位,我諗係方便又短時間內識到唔同世界嘅人

利申:現任男友喺交友app識

伯爵府

judoli02 發表於 19-1-4 15:28
我比較疑問既係網上識係無問題 但點解要將網上識人呢個渠道擺第一?

佢只係其中一個渠道,唔係將佢擺第一, 方便係無庸置疑

別墅

cckuma 發表於 19-1-4 15:40
唔太明樓主想問嘅同網上或咩渠道識人,同對感情認真程度有咩關係...

因為身邊好多離婚嘅人,尤其我媽咪嗰 ...

其實主要原因係眼見身邊既朋友都係網上識 而家見到佢地幾pair人都辦緊離婚 有啲嘆息

別墅

肥肥寶 發表於 19-1-4 15:56
佢只係其中一個渠道,唔係將佢擺第一, 方便係無庸置疑

如果連結識另一半都要貪圖方便 我覺得呢個想法唔太正確

別墅

cherrieloy 發表於 19-1-4 15:34
咁性格啱可能脾氣差呢!又話啫顧家再裙腳呢,一樣米養百樣人呀,唔相處過點知有有hard feeling
...

即係用網上識人拍拖而去相處?
咁如果真係唔岩 又再網上識過另一個嗎?直至識到 對方符合自己既要求為止?

伯爵府

judoli02 發表於 19-1-4 16:21
如果連結識另一半都要貪圖方便 我覺得呢個想法唔太正確

佢只係一個方便嘅渠道,識到唔係你生活圈嘅人, 點解你對網上識人咁反感嘅,你有難堪嘅經驗?

首頁

尾頁

跳至