自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

同情你,要學識講唔好

珍珠宮

ivan54 發表於 19-1-4 17:51
早上起得遲
小朋友又返曬學
同佢地出去食

咁我覺得係你縱壞佢哋啫,有咩理由咁大個去主題公園仲要你陪?你連主題公園咁貴都肯俾,人哋當然食住你,留返啲錢自己買嘢啦!

食早餐,唔鍾意咪由得佢哋自己出去食囉,唔通佢哋返嚟玩兩個星期,你陪足兩星期心,仲包食包住?

講句自己有嘢做,費時阻你哋後生仔玩,咁咪得囉!

琥珀宮

ivan54 發表於 19-1-4 18:03
食下元氣壽司一晚六百幾加埋我地一家
中午pizza hut 三百幾己叫最平
早餐就食下吉野家

其實唔出街食得唔得呢

琥珀宮

cattz288 發表於 19-1-4 18:24
如果可以住你屋企, 咁地方都唔細喇! 一次半次無所謂喇

未必,我娘家屋細,我媽班親戚嚟親又係唔租酒店住我家,未嫁前佢哋嚟親我要瞓地架

公爵府

yeemeif 發表於 19-1-4 17:30
洗成萬又誇咗d,佢地又好意思嘅?

大宅

回覆樓主:

十幾歳+外國長大,父母又冇特别教,無必識人情細故。

你可以話呢個星期有嘢做陪唔到佢哋,建議佢哋去幾處地方玩,當然點去/入場费嗰啲佢哋自己搞掂。

佢哋自己出去自由好多,到時你話陪佢哋,佢哋都唔肯。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tansyneko 發表於 19-1-4 18:27
未必,我娘家屋細,我媽班親戚嚟親又係唔租酒店住我家,未嫁前佢哋嚟親我要瞓地架
...

唔係卦!講真, 因為招呼人要自己仔女瞓地真係接受唔到

tansyneko    發表於 19-1-4 22:10
放下自在

水晶宮

有時親戚,又係後輩,真係好難推
今次第一次細路自己返冇大人?如果有下次直接話大責任叫埋大人返,一家應該住唔落你屋企啩?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

starrymama 發表於 19-1-4 18:01
去ㄧ次廸士尼都要 3/4千,去海洋公園都2千。
ㄧ齊去食晚飯 1 千/ 餐。。。(茶餐廳例外,但都要$60/人/餐)
E ...

我地上次請朋友一家四口去OP嗰個中菜廳食一餐,加埋自己一家四口,都幾千,所以6日要10000唔出奇。

水晶宮

寵壞了 發表於 19-1-4 18:03
我諗你唔駛再呻啦!買衫買鞋佢地會自已比錢,點解要你買?點解係你比?拿拿林去櫃員機禁定十萬出來 ...

係都係老公呻
問題係樓主身上、唔駛日日出街食架、住人屋企、你食咩佢食咩囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ashleycorina 發表於 19-1-4 18:13

我們忍左佢一次,都個幾月。以後唔肯再咁玩 ...

個幾月!! 佢父母真係唔覺打搞人好野
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

6日一萬唔貴,其實同去旅行一様,只係唔使比酒店同機票錢。

伯爵府

想生BB熱投

來一星期
樓主陪1-2日就夠
自己安排返節目
甘多人請飲早茶都肉赤啦

wcpcelia    發表於 19-1-5 17:01

珍珠宮

王國教室勳章

cattz288 發表於 19-1-4 18:34
個幾月!! 佢父母真係唔覺打搞人好野

係呀,點解會好意思㗎所以我地之後學識忍心,話唔得啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章

ivan54 發表於 19-1-4 17:59
之前去佢姑姐屋企住幾日
再來我屋企
而家佢姑姐都冇聲氣話收留佢

你老公講得啱架喎,佢地返黎都知香港天氣架啦,又唔咪得幾歲,返得黎都有錢架啦,洗乜連衫同鞋都買埋俾佢?

侯爵府

其實去主題公園加晚飯已經可以用你5千蚊一日,6日未用夠一萬已經算少

珍珠宮

好媽媽勳章

李豆豆 發表於 19-1-4 18:38
你老公講得啱架喎,佢地返黎都知香港天氣架啦,又唔咪得幾歲,返得黎都有錢架啦,洗乜連衫同鞋都買埋俾佢 ...

佢姑姐聞到陣味唔對路,仲敢招呼佢咩

大宅

cattz288 發表於 19-1-4 18:29
唔係卦!講真, 因為招呼人要自己仔女瞓地真係接受唔到

我家姐嫁福建人
老公好好客
次次親戚落到香港都迫埋係廳訓
都吾出面租酒店

大宅

日日陪佢地去玩去食,我諗我會頂唔順,身心都好疲累。
你可以同佢地講,我明天開始唔陪你地出去啦,身體要休息,你自己安排去邊去邊,每日都要話聲你知同報平安,咁你未唔洗出錢又出力

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

如果係我親戚嚟我屋企企,我會請佢哋一兩餐出街食好少少,其餘日子照平常食飯咁,請佢哋去一次主題樂園,再去多一兩個境點,唔會日日陪玩,依家有 Google Map邊度都可以自己去,臨走可能送份小禮物俾佢哋,我覺得咁樣已經好足夠。

首頁
34567...11

尾頁

跳至