懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

2019勳章

我係第一胎 意外有左 咩都唔識
有左到宜家一路都有好輕微經痛既感覺
但冇流血冇啡
而家6w1d 今日照完超聲波醫生話胎囊得0.7cm
正常起碼要有1cm
而且照唔到bb 又冇心跳
我上網睇好多媽媽都話咁樣凶多吉少
好多人話6week已經會有心跳
喊左我成日 個人好低落
醫生叫我兩星期後再照 睇下bb有冇心跳
呢兩個星期都唔知點捱過去
我有咩可以做到去養好bb
同埋大家有冇醫生推介可以照多次 可能會照到bb
點算好

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

mrslopiggy 發表於 19-1-4 18:39
但冇流血冇啡

唔好自己嚇自己
呢個6 week係用你last m計唔準架
排卵遲可能得4-5 week
無啡無血已經小左份擔心
點解成日聽人講8 week先做檢查
就係怕左咁,嚇餐死驚餐飽
呢段時間唔好去照多次
放鬆心情做平日做既野
氹下自己開心
2 week後會聽到心跳
別擔心

公爵府

2019新春慶豚圓

但冇流血冇啡

仲早,冇咁驚,有時心跳冇咁快照到嘅

大宅

2019勳章

但冇流血冇啡
6w1真係好早架咋,何況你係照肚不是陰超,你冇流啡流血唔使咁驚,過多2星期會照到的。
今日我都6w 5, 有隔歇性流啡,今日仲流鮮血1蚊銀咁大,睇急証照肚都係照到胎囊,星期一再返去覆診

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我計我月經有成7week, 第1次照無心跳,隔2星期去照,就有閃閃,我排卵遲,計番其實得5wk多d, 唔好擔心,好好休息,訓床

別墅

回覆樓主:

我都經歷過,由5wk開始,多次照肚同陰超,都係照唔到bb,只得胎囊,去到10wk時,胎囊有幾cm長,但bb得2mm,而且冇心跳,最終藥流了,見到你呢個post,我覺得我當時果種無助感又出返黎。。。

我衷心希望你成功,唔好好似我咁,希望你兩星期後會見到bb,加油呀!

民房

2019勳章

HappyBlueberrie 發表於 19-1-4 20:05
我都經歷過,由5wk開始,多次照肚同陰超,都係照唔到bb,只得胎囊,去到10wk時,胎囊有幾cm長,但bb得2mm, ...

我心入面就係型住結果會係咁 心好痛好無助
雖然bb係意外 但我都好開心因爲自己好鐘意小朋友
而家我個胎囊唔單只細 入面仲要咩都冇
我想像唔到你果時係點捱過你好堅強

男爵府

mrslopiggy 發表於 19-1-4 20:15
而家我個胎囊 ...

唔好諗咁負面,都會影響阿b架,俾d信心阿b,會痴實媽媽架

大宅

但冇流血冇啡

唔好咁擔心,我6w3都只見到胎囊約1.2cm,仲有流啡食安胎藥,琴日9w4先照到bb有心跳,2.44cm,放鬆d,食到就食多少少,食雞蛋,飲奶,瞓多d

別墅

mrslopiggy 發表於 19-1-4 20:15
而家我個胎囊 ...

你要向好果方面諗,有好多媽媽最後都平安生個健康bb出黎,孕期係好多野諗,試下同老公傾多d,唔好自己諗埋一面,無論結果如何,至少你都經歷過

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

有啲媽媽係要7w.8w照先有心跳
唔洗擔心

大宅

唔好亂諗住
我第一胎係成8wk+先照到閃閃心跳
第一次6wk去照,只照到唔係宮外孕,乜都睇唔到咁滯
醫生好輕描淡寫話6w真係好細,有時會睇唔到,叫我10日後再黎照

喊都幫唔到d乜。 睇開d, 放鬆d, 情緒會影響健康架

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

順其自然,等多兩個禮拜,比D信心BB.加油吖。

民房

今日我都照左我都係6w,1.3cm
醫生都話照唔到心跳(係正常),過多十日再照過啦!樓主唔好太擔心(emoji)(emoji)
放鬆啲!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊