意見反饋
義工

1-3歲 今日: 7|主題: 13723

跳至
樓主: Jessica0608
就兩歲都未肯講野⋯

公爵府

國民生產總值:26850

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
GCHK 發表於 19-1-5 12:37
好似男仔講嘢係會慢D

我都覺得,因為我仔就係咁,佢表妹細一歲好早就識講喇

複式洋房

國民生產總值:477

Kwan0406 發表於 19-1-6 09:20
我仔二歲時都好少詞語,所以帶咗佢去做評估,結果語言遲緩一年,做咗4堂言語治療,返到屋企用返上堂學咗嘅 ...

可否Pm評估同言語治療d資料比我呀?

子爵府

國民生產總值:12759

你小朋友已經講得多過我仔兩歲時

我係我仔兩歲時帶佢評估同做言語治療,而家3歲講野煩到我想嘔

男爵府

國民生產總值:5509

Jessica0608 發表於 19-1-10 23:44
同你講既一模一樣!!我仔下個月尾都兩歲

我自己冇擔心佢地有問題
觀察佢地平時會講野bb 話
教佢地佢地唔肯跟你講
所以我覺得佢地唔係完全唔識
係唔肯講,等佢地返N班吧
應該會肯講啦!
下個月再返健康院睇情況啦!

珍珠宮

國民生產總值:41263

hoganbaby 發表於 19-1-11 10:10
我都覺得,因為我仔就係咁,佢表妹細一歲好早就識講喇

我家姐兩個仔都係比較慢嘅,不過大個就超多嘢講

大宅

國民生產總值:4071

Kwan0406 發表於 19-1-10 09:29
我pm你,唔喺度開名了。

可以pm 邊間做評估嗎(emoji)(emoji)

別墅

國民生產總值:512

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
sally310 發表於 19-1-7 12:16
我仔之前都係咁啊!成日手指指,會YEE YEE AH AH,但叫佢跟我講野又唔肯講。好多朋友都話男仔語言發展慢D ...

請問在那(emoji)有訓練

民房

國民生產總值:17

發表於 前天 14:02 |顯示全部帖子
JC1204 發表於 19-1-13 17:35
請問在那(emoji)有訓練

我PM你

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.