自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 19-1-5 08:34
我老公都係無論係邊都訓得著,可能係遺傳,我見我老爺都係咁。

我覺得係,我老豆同姑媽都係咁,坐响到都瞓得著,我老豆坐塔都可瞓著,成日開住個電視瞓,但我一關佢又醒話我好關。但我遺傳唔到,係難瞓著D人。

侯爵府

skac 發表於 19-1-5 08:02
係咪天生多?某程度上幾羨慕。我自己係一訓上床,個腦都未停到,典好耐先訓得著,除非果排係好累先易訓。
...

我c6真係一秒即睡
不過佢真係好攰個d

我就每次都典至少十五分鐘
好攰都係 仲要訓得唔耐

男爵府

係咪天生多?某程度上幾羨慕。我自己係一訓上床,個腦都未停到,典好耐先訓得著,除非果排係好累先易訓。
...

我一家三口都係秒睡。

子爵府

回覆樓主:

原來咁多jm 都咁幸福。我中學開始,一上床就左諗右諗,天馬行空咩都諗,個人好似唔願訓,諗到累先訓著,之後多數一教訓天光。咁算唔算失眠?

伯爵府

...

平時我都快瞓著。如果突然又左諗右諗瞓唔到我都係開響youtube開啲可以deep sleep music relax自己。呢個時間我打平睡合埋眼就會開始放鬆到自己就好快入到瞓。
我老公就係秒瞓個啲。我就遲少少無佢咁快。

子爵府

我 Cinderella 午晚前要上床瞓,30秒左右入睡,多數一覺天光,無夢(或者吾記得)連晏覺都可以3~4個鐘,家人試過帶埋樓下 實Q上來㩒門以為我出事,瞓死左

亞女夜鬼,都是一入睡就沈睡,有次放學5點番來瞓
同學半小時後買蛋糕上來比生日 Surprise 佢,點知㩒鐘叫吾醒

老公就是長期瞓吾到的人,好辛苦
如果我地2個平均就好D

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我都係 一瞓落去就瞓到

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我老公話我嘅絕技係五秒瞓著,我女都得。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係自己張床真係一秒訓著架

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我老公都係。

似乎男人幾容易訓得著。

侯爵府

牛年勳章

我都係秒速,自細已經係,除非有好特別事令我記掛

珍珠宮

白毛毛 發表於 19-1-5 08:04
我係一上床就瞓果種。

me2

公爵府

回覆樓主:

我係1分鐘訓著,但又好易醒,半夜bb轉身冇喊都會嘈醒我(不同床),c6成日話失眠,但一訓著就唔醒,所以佢鬧鐘響嘈醒成家人佢都唔醒

珊瑚宮

...

你自己都知腦未停啦, 學習放鬆

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

可能太攰

伯爵府

我都秒瞓
環境黑黑地我就自己黎
好似大雄咁
如果悶既戲,舞台劇我都會自動瞓著

侯爵府

回覆樓主:

我好快瞓得着 ,戴住隻samsung gear fit 2瞓,紀錄到我有好長時間嘅深層睡眠,瞓醒後好精神,唔使瞓晏覺。我老公就係碌來碌去都瞓唔到嘅人。

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-5 08:25
瞓得好係福氣

係呀!加埋中意食嘢,好易肥。 [我話我自己]

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我一秒未必得,但10秒內瞓著應該ok

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

skac 發表於 19-1-5 08:56
原來咁多jm 都咁幸福。我中學開始,一上床就左諗右諗,天馬行空咩都諗,個人好似唔願訓,諗到累先訓著,之 ...

可唔可以控制下自己,唔好諗?

首頁

尾頁

跳至