懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

請問大家有冇試過懷孕期間流啡,前日忽然見紅,立刻去睇開個婦產科醫生求診,開左DUPHASTON TAB 10 MG,安胎藥10日,叫我休息就可以。宜家第3天都仲keep隻有流啡情況🥺🥺好擔心

禁止訪問

民房

回覆 sandy_astroboy 的帖子

我之前都有睇中醫開左安胎胎丸,不過宜家食緊西醫比嘅葯就冇食,你個時中醫西醫都一起有食?

禁止訪問

男爵府

NoelHung1991 發表於 19-1-5 09:53
請問大家有冇試過懷孕期間流啡,前日忽然見紅,立刻去睇開個婦產科醫生求診,開左DUPHASTON TAB 10 MG,安胎 ...
盡量臥床休息,啲藥就算冇流啡都keep住食埋佢,冇害的。加油!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

應該系有好轉,暫時先臥床休息。

洋房

haha748494 發表於 19-1-7 23:29
應該系有好轉,暫時先臥床休息。

宜家食左都差唔多一星期,仲有keep住留啡,個肚又會間唔中有啲痛咁,唔知點好..但6天前有睇醫生照閃閃見到BB正常有心跳..

男爵府

NoelHung1991 發表於 19-1-5 09:53
請問大家有冇試過懷孕期間流啡,前日忽然見紅,立刻去睇開個婦產科醫生求診,開左DUPHASTON TAB 10 MG,安胎 ...

呢隻藥我食過3星期,之後無再流啡流血
休息多d

珍珠宮

宜家停左流啡未?多D休息,

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 HungNNoel 的帖子

間唔中痛可能系子宮擴張,為BB成長作準備。

首頁

尾頁

跳至