興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

用左好幾年既埃瘋6s+轉為華為mate20x, 真心正到一個點
7吋大芒,5000mah電量,Kirin980晶片, 拉架鏡組.......
老實講,成皮野出部埃瘋我堅唔捨得....
呢部mate20x打成晚機(pubg) 都唔熱唔駛叉住電玩
如果大家想買新機,真係可以考慮下
我有我生活態度

子爵府

幾錢

子爵府

Jjack2046 發表於 19-1-5 10:48
用左好幾年既埃瘋6s+轉為華為mate20x, 真心正到一個點
7吋大芒,5000mah電量,Kirin980晶片, 拉架鏡組... ...

影相p20 p r o仲好過佢,Mate 20 pro 純粹玩花巧嘢

別墅

baby668 發表於 19-1-10 16:15
影相p20 p r o仲好過佢,Mate 20 pro 純粹玩花巧嘢

可唔可以具體d講到有咩分別?

我有我生活態度

子爵府

Jjack2046 發表於 19-1-10 16:17
可唔可以具體d講到有咩分別?

http://www.mobilemagazinehk.com/2018/10/huawei-mate-20-pro-vs-p20-pro-兩大系列鏡頭比一比.html

Huawei Mate 20 Pro 雖採用三主鏡頭設計, 但是組合上就與 P20 Pro 不同, 它並非採用黑白加彩色雙鏡頭, 是完全兩組不同的運算, 而取而代之則新加入廣角鏡頭

至於夜拍上, 在光源極度不足的環境下(需極高 ISO 拍攝), P20 Pro 的畫質較 Mate 20 Pro 理想。

大宅

我都仲用緊6s成萬蚊買新電話、我都覺得有D唔合理、華為心郁郁咗好耐

翡翠宮

baby668 發表於 19-1-10 16:15

會唔會因為無咗黑白鏡,換咗個超廣角,影響畫質?

子爵府

Lcsl 發表於 19-1-11 03:14
我都仲用緊6s成萬蚊買新電話、我都覺得有D唔合理、華為心郁郁咗好耐
...

整機師傅話6s係iphone歷代最好用嘅產品

子爵府

lyh80115 發表於 19-1-11 11:51
會唔會因為無咗黑白鏡,換咗個超廣角,影響畫質?

絕對冇錯 多咗一個多狗餘嘅廣角鏡頭,反而令整體效果拉低咗 ,個做攝影師嘅朋友,佢話華為P20 Pro呢隻機整個design,影相嘅運算式系統專業DC有得揮,Mate20 無論屏幕同鏡頭都新不如舊

不過低處未算低, 試咗$5099嘅小米mix 2, 先至真正感受到乜嘢叫做垃圾, 鏡頭對焦慢到一個點

男爵府

baby668 發表於 19-1-11 18:22
絕對冇錯 多咗一個多狗餘嘅廣角鏡頭,反而令整體效果拉低咗 ,個做攝影師嘅朋友,佢話華為P20 Pro呢隻機整 ...

好想你介紹多D性價高的機。例如你開果個“窮人恩物” 但最近冇曬下文。最近想換機,都唔知換乜好。唔想咁貴,純上下綱,WAS下,睇下片。唔打機,最好相機都ok.個人系電器白痴,亦系殺手,無論電話,電視,家居電器,一年起,二年就壞,所以平平哋好D

子爵府

laierping 發表於 19-1-12 11:25
好想你介紹多D性價高的機。例如你開果個“窮人恩物” 但最近冇曬下文。最近想換機,都唔知 ...

如果要2500蚊絕對冇得輸, 可以好肯定答你係冇, 如果要求唔係高, 又唔介意資料隨時傳送到大陸及被大陸監控, 可以考慮呢一部

小米出品 用目前頂級845 CPU, 影相唔可以有要求, 每一樣嘢但係爭少少, 勝在性價比高

禁止訪問

別墅

timoneyu 發表於 19-3-5 10:14
玩pubg順嗎?

可以分享下點由iphone 轉data到mate嗎

Pubg順呀
用phone clone就可以
我有我生活態度

伯爵府

baby668 發表於 19-1-11 13:22
整機師傅話6s係iphone歷代最好用嘅產品

我部6plus 由用左近5年,上年換過新電池,不過影相就唔多掂,開始有點壞,仍然唔捨得棄用。
我有多部s9plus, 同步用緊,想買定部新機,i瘋近萬$,真心唔捨得買,考慮華為p30 or i瘋11中,好掙扎⋯⋯

別墅

有啲機款真係舊嘅仲好~ 我之前部note II好好用 , 俾我跌過好多次都死唔去, 我用到佢真係機都開唔到先忍痛要轉~
依家用緊華為p30 pro, 影相OK~ 舊電耐用過之前啲機

子爵府

Chestnut'sMum 發表於 20-1-14 13:05
有啲機款真係舊嘅仲好~ 我之前部note II好好用 , 俾我跌過好多次都死唔去, 我用到佢真係機都開唔到先忍痛 ...

請問你買P30 pro 要多少$? Thank you.

首頁

尾頁

跳至