懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

預產期 5 月中,醫生叫我預 4 月尾足月有機會生,但係佢自己復活節放假,會轉同集團其他醫生跟,有冇媽媽遇過哩 d 情況呀?到時會點架?突然間咁講,都唔知點算好

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-1-5 10:58
預產期 5 月中,醫生叫我預 4 月尾足月有機會生,但係佢自己復活節放假,會轉同集團其他醫生跟,有冇媽媽遇 ...

我係農歷新年後預產期,醫生都係會放假,所以我最終轉咗第二個醫生了。佢都有offer過第二個醫生比我但我睇過一次唔太鐘意,所以就轉咗!你幾周了?要轉就要快點搵個啱心水醫生

別墅

2019勳章

pang_ling_ling 發表於 19-1-5 11:11
我係農歷新年後預產期,醫生都係會放假,所以我最終轉咗第二個醫生了。佢都有offer過第二個醫生比我但我睇 ...

我 22 週呀。佢叫我再諗下,30 週再同姑娘講
佢offer 第二個醫生俾你睇,咁開刀/順產個價係咪跟第二個醫生架?
突然間咁樣搞到我都唔知點......

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-1-5 11:48
我 22 週呀。佢叫我再諗下,30 週再同姑娘講
佢offer 第二個醫生俾你睇,咁開刀/順產個價係咪跟第二個醫 ...

因為之前我係睇st paul註院醫生,所以佢offer都係同院,價錢我估無乜分別,因為睇過佢一次唔太啱,我無再問價錢了...

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個醫生都係響我預產期既時候放假啊,佢25 wks先話我知,
我back up既醫生係Dr. Lo,但就算Dr. LO 到時唔得,醫院都會有駐院醫生接生 ,我自己覺得可能係緣份就無特別轉啦 (咁當然Dr. Lo 出名好人都佔左一半原因既 )

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊