自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

原本諗住返深圳出埋日租卡,但而家又想諗下先
咁無大陸電話在八合里可以用到微信支付嗎?
請問店內有 wifi 嗎?如果有WiFi 冇大陸電話可以用到微信支付嗎?本身有內地錢包的

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

littlesister 發表於 19-1-5 13:04
原本諗住返深圳出埋日租卡,但而家又想諗下先
咁無大陸電話在八合里可以用到微信支付嗎?
請問店內有 wifi ...

有張數據卡穩陣啲

翡翠宮

winnielong 發表於 19-1-5 13:11
有張數據卡穩陣啲

請問係咪有數據就得,唔駛大陸電信號碼都可以?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你有漫遊就可以用微信支付,唔洗電話號碼,
大陸wifi唔好用啦,怕比人hack,安全啲,帶定啲人仔

wcpcelia    發表於 19-1-5 16:48

大宅

littlesister 發表於 19-1-5 13:12
請問係咪有數據就得,唔駛大陸電信號碼都可以?

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

而家話可以直接用香港錢包 ,不過我未試過,我通常都係用大6錢包。
https://youtu.be/wfu_fEgR3Bw

如果有大6錢包,食八合里係可以喺點評買單,100減22,最多減44。我前日去食就喺點評買代金券,69人仔買一張100券,最多可以用2張,我食左231人仔,買2張代金券,補多31,即係實俾169

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

三棵樹 發表於 19-1-5 13:59
而家話可以直接用香港錢包 ,不過我未試過,我通常都係用大6錢包。
https://youtu.be/wfu_fEgR3Bw

Thanks, 請問除左買單,仲可以用 app 攞位嗎?

翡翠宮

MsBusy 發表於 19-1-5 13:13
你有漫遊就可以用微信支付,唔洗電話號碼,
大陸wifi唔好用啦,怕比人hack,安全啲,帶定啲人仔
...

諗諗下都係想去聯通出張日租卡先,15/16中

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 19-1-5 14:35

中聯通上網唔掂,我都有張,慢到七彩,
出中移動啦,
而家香港有d plan包大灣區,可以考慮下

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-5 14:35

日租卡月費¥6,一蚊500M用先計 好平,出咗方便好多,可以打滴滴,微信關註KFC又可以用手機落單比埋錢,去到就攞得餐食,好方便

翡翠宮

MsBusy 發表於 19-1-5 14:39
中聯通上網唔掂,我都有張,慢到七彩,
出中移動啦,
而家香港有d plan包大灣區,可以考慮下

但我想要個固定大陸電話收大陸銀行戶口 SMS喎

翡翠宮

ddkaka 發表於 19-1-5 14:45
日租卡月費¥6,一蚊500M用先計 好平,出咗方便好多,可以打滴滴,微信關註KFC又可以用手機落單比埋錢,去 ...

我都係咁諗咋,而且想要個固定大陸電話號碼,因為大陸戶口要收 SMS

大宅

BK Milk勳章

店到有WiFi呀 琴日食完,但我係用大陸版微信俾錢

翡翠宮

babiisiuyee 發表於 19-1-5 14:49

即唔駛出電話卡都得嗎?我用微信大陸錢包咋,第一次用唔知得唔得,好緊張

翡翠宮

babiisiuyee 發表於 19-1-5 14:49

請問你有冇用app 攞定位先?

水晶宮

littlesister 發表於 19-1-5 14:48
我都係咁諗咋,而且想要個固定大陸電話號碼,因為大陸戶口要收 SMS
...
香港申請返個大陸電話,收到sms, 中移18/月,
中聯通又有

大宅

BK Milk勳章

littlesister 發表於 19-1-5 14:54
請問你有冇用app 攞定位先?

冇,我平時中午1點到先去,唔洗等位

侯爵府

app攞位要大陸電話,有d餐廳用wechat落單要大陸電話verify,至於比錢,八合里wechat hk試過比到,經大眾app有平用wechat hk都比到,兩樣都試過

翡翠宮

MsBusy 發表於 19-1-5 14:54
香港申請返個大陸電話,收到sms, 中移18/月,
中聯通又有

原來係咁,都可以喎

翡翠宮

Rubik 發表於 19-1-5 14:59
app攞位要大陸電話,有d餐廳用wechat落單要大陸電話verify,至於比錢,八合里wechat hk試過比到,經大眾app ...

原來大眾點評都可以用 WeChat HK 架?幾好喎

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊