美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

我以前由對植眼睫毛無感到而家keep住周圍試,去過好多唔同鋪頭想搵最岩自己心水,
市面咁多款都有植過,日式/山茶花/volume,
亦都有出去學過植眼睫毛,
真心學完真係覺得呢d係功夫錢,係抵比人賺
終於知點解有d貴有d平,價錢又爭咁遠~
各位jm如果植眼睫毛打理問題都可以留言問我~
我得閒都會一次過覆大家~
希望大家可以一齊鍾意植眼睫毛,有對bling bling眼精神過每一日!

大宅

Jm都試過好多款,可唔可以分享下邊款邊度好?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

最愛山茶花

都試過 日式 一接一、網狀交叉款式

複式洋房

2019勳章

wwyo 發表於 19-1-5 23:45
我以前由對植眼睫毛無感到而家keep住周圍試,去過好多唔同鋪頭想搵最岩自己心水,
市面咁多款都有植過,日 ...

係咪植咗唔可以用蒸氣眼膜,按摩眼機?
一般可以keep到幾耐?
山茶花係點樣咖,有相看嗎?

男爵府

2019勳章

熊妹 發表於 19-1-8 01:26

我都想知唔想中伏

男爵府

2019勳章

thunder_bunny 發表於 19-1-8 01:54
最愛山茶花

都試過 日式 一接一、網狀交叉款式

植左一次就會好想試好多唔同
試晒咁多就知自己岩邊隻,再慢慢搵間夾自己
我見過上網有人植左Y字款,試都唔好試,植出黎超奇怪

大宅

2019勳章

熊妹 發表於 19-1-8 01:26

唔係話多既,我肯周圍試睇下人地手勢學野之餘偷下師

咁我自己都分享左最好先

日式最好我覺得係Kesalan Patharan,價錢雖然中上,但手勢係我咁多間入面最好既一間,植完整齊自然,輕到完全係以為係自己既睫毛,keep到起碼1個月左右

山茶花推介lashy lashy,但最衰地點係觀塘,我住港島有d唔方便但真係唔錯,係真山茶花,一束有唔同長短

volume未有特別,因為我仲未搵到一間可以植得自然之餘又唔會太重整dup對眼
我對上次植volume試youtuber介紹,點知都係手勢差
返去即晚甩幾束,角度一睇就知佢有一條係飛起左
我已經揀左0.05-0.07,但出黎都係好粗唔知係咩原來

大宅

2019勳章

thinking123 發表於 19-1-8 03:26
山茶花係點樣咖,有相看嗎?

山茶花你可以去我上面講個間睇睇d相,係一束入面有3-5條幼既假眼睫毛
如果按摩眼機係要cover成隻眼就有機會會壓歪d眼睫毛,我未試過用按摩機,可能要等其他jm分享,如果唔掂到眼睫毛碌下眼皮上下位置就無問題
我見我用開市面上個隻蒸氣眼膜都最高40度,熱都有機會影響持久度

3-4個禮拜係正常,我試過最長1.5個月先完全甩晒
有好多人都以為耐=好,其實keep得耐唔代表好,睫毛都有生長周期,植開(好似我咁)就會每隔3-4個禮拜去修修

大宅

2019勳章

Sa姨弄眾 發表於 19-1-8 21:49
植左一次就會好想試好多唔同
試晒咁多就知自己岩邊隻,再慢慢搵間夾自己
我見過上網有人植左Y字款 ...

我上堂有見過,Y型真係好似小強腳真係各花入各眼

複式洋房

2019勳章

wwyo 發表於 19-1-9 02:20
山茶花你可以去我上面講個間睇睇d相,係一束入面有3-5條幼既假眼睫 ...

咁我仲想問,係咪植完一定要等4個鐘後先可以落粧? 你覺得3D volume 好定山茶花靚啲?

唔該!

子爵府

wwyo 發表於 19-1-9 02:20
山茶花你可以去我上面講個間睇睇d相,係一束入面有3-5條幼既假眼睫 ...

可pm邊度整麼?

大宅

2019勳章

thinking123 發表於 19-1-9 03:43
咁我仲想問,係咪植完一定要等4個鐘後先可以落粧? 你覺得3D volume 好定山茶花靚啲?

唔該!

有d鋪頭會講4個鐘,有d鋪頭會講6個鐘
如果你用落卸水抹底妝就可以既,最好唔好掂到眼
我試過6點零整完,都要等到夜晚12點幾先洗面訓覺
下次一定唔會約咁晏,我諗唔到做最後一個booking個d jm係幾時先可以洗面訓覺

Volume其實好睇人手勢,我做幾間都唔得,
3D=1束入面有3條
你睇清楚有d講300條,聽落好似好多,但你諗返一束有3條既話
算數題出現
300/3=100束,左+右眼先100束,即係左右各50束
甩既時間一定會快過植600條,
原因就係因為你得100束,800條有200束
當然唔係話多就一定靚,要睇眼型,如果一定要3D Volume一定揀山茶花,會自然好多

大宅

2019勳章

囡囡888 發表於 19-1-9 23:27
可pm邊度整麼?

我上面有分享邊幾間植得好,jm你想問邊款呀?

大宅

wwyo 發表於 19-1-10 00:57
我上面有分享邊幾間植得好,jm你想問邊款呀?

大約費用是?唔該

大宅

2019勳章

joelycat 發表於 19-1-11 21:12
大約費用是?唔該

之前有share過Kesalan Patharan價錢,新客減$100

Lashy Lashy個陣我做山茶花就係$580(800根上限),
但我自己都無植到咁多,好似都係植左500根左右,
而家好似無左呢個offer

男爵府

Jm,我想問下好多時去唔同鋪頭係美睫師話點植就點植,只可以揀款式,如日式同山茶式Volume,最多問想要自然定濃密,之後訓低就由佢植,植完當下點先知佢植得好唔好?thanks

別墅

2019新春慶豚圓

wwyo 發表於 19-1-9 01:57
唔係話多既,我肯周圍試睇下人地手勢學野之餘偷下師

咁我自己都分享左最好先

我都覺得KP最好,keep到個幾月,試完lashy lashy,植完唔夠一個星期,得番一半都無.....

複式洋房

wwyo 發表於 19-1-5 23:45
市面咁多款都有植過,日 ...

請問jm係邊度可以學,有興趣想學!

複式洋房

2019新春慶豚圓

有冇試過植完好想自行剪短某啲睫毛?我試過

大宅

2019勳章

無糖茶妹 發表於 19-1-21 15:07
Jm,我想問下好多時去唔同鋪頭係美睫師話點植就點植,只可以揀款式,如日式同山茶式Volume,最多問想要自然 ...

新年快樂呀jm~其實你植多幾次就會知佢手勢岩唔岩你眼型,都唔使好專業先睇到嘅!
第1)睇佢會唔會整到對眼細左
第2)你大力地地合埋眼,feel下佢植個位會唔會太埋眼皮,如果太近會un住痛唔舒服
第3)植得好唔好有時過程會唔會唔舒服都要出聲,有時好似做facial咁訓低左唔敢出聲就唔好,有唔舒服就要出聲
最後,最重要都係睇效果岩唔岩你心水因為一間鋪頭唔只一個美睫師,除非過程唔舒服,唔係我都會比多次機會佢試第二個美睫師

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊