自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我鐘意訓比較矮同軟枕頭. 肩膀肌肉唔太好, 所以買枕頭比較難。如果太高頸同後尾枕會痛. 琴日行永安成個鐘, 只有一個tempur traditional 比較適合。成千一蚊所以我冇買。 怕買左訓一晚又唔適合。請問冇矮枕介紹? 不要有弧度果隻。
Thx

公爵府

2019新春慶豚圓

vivivo 發表於 19-1-6 08:18
我鐘意訓比較矮同軟枕頭. 肩膀肌肉唔太好, 所以買枕頭比較難。如果太高頸同後尾枕會痛. 琴日行永安成個鐘, ...

3M

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 19-1-6 14:59

大宅

jarjane 發表於 19-1-6 08:25

3M

原來3M 有枕頭。 請問邊道有得買?

大宅

2019新春慶豚圓

見個題目即刻想入嚟講tempur 哈哈
我有肩頸勞損,唔瞓得高,但矮又無承托
換十幾個枕頭最後tempur 千禧枕最好
(但佢個記憶棉冬天會硬啲,夏天又軟返)
老公唔鍾意硬枕買咗個「切碎版」記憶棉枕,都好好瞓

係貴囉,但比起之前幾個月半年換一個枕頭已慳咗

(物理治療師話可以捲毛巾放後頸瞓,但我會側睡就唔啱了)

公爵府

2019新春慶豚圓

vivivo 發表於 19-1-6 10:16
原來3M 有枕頭。 請問邊道有得買?

我喺hktv買, 你看看出面有冇得試下, 枕頭一定要試

子爵府

我無頸痛問題,但曾經有幾年係可以唔駛枕頭都可以訓得好好。我只不過試過有晚唔用枕頭訓都訓到,之後就幾年一路都無用。個感覺都唔錯,但後來因為面油成日整到床單油淋淋咁先轉番用枕頭訓。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊