0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

晤知關唔關事,打咗4個月針之後就食番夜奶,之前係9-10食最後一餐奶,可以瞓到5-6點先食,有時都未要係我見咁耐,6點左右抱醒佢食,中間會俾奶咀,啜啜下又瞓番,但呢幾日連奶咀都唔食,點解?有冇媽媽可以教下我

大宅

yingying1128 發表於 19-1-6 08:58
晤知關唔關事,打咗4個月針之後就食番夜奶,之前係9-10食最後一餐奶,可以瞓到5-6點先食,有時都未要係我見 ...

幾號打針咖?通常打完針bb多少都會有d唔舒服,夜晚早醒左都唔出奇,你試下最後一餐奶加多一安奶比佢體下吃唔吃到。我仔都係4個月,9-10最後一餐奶,吃180ml,可以瞓到7點

大宅

irismomopig 發表於 19-1-7 08:27
幾號打針咖?通常打完針bb多少都會有d唔舒服,夜晚早醒左都唔出奇,你試下最後一餐奶加多一安奶比佢體下吃 ...

加左有時食得晒有時食唔晒, 但都係5個鐘左右醒,要再食不過以前肯食奶咀, 依家唔肯,所以醒咗一定要為佢食奶

大宅

回覆 yingying1128 的帖子

夜奶真係BB話事,唯有辛苦媽媽一排啦~或者試下距喊就拖一陣先比距吃

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

有D bb4個月都未戒夜奶,我會繼續比BB飲。

大宅

haha748494 發表於 19-1-10 22:20
有D bb4個月都未戒夜奶,我會繼續比BB飲。

未戒嘅咁梗係要繼續食啦⋯⋯我嘅問題係已經戒咗

大宅

irismomopig 發表於 19-1-7 09:54
回覆 yingying1128 的帖子

夜奶真係BB話事,唯有辛苦媽媽一排啦~或者試下距喊就拖一陣先比距吃 ...

係,不過冇得拖,一拖就爆喊

首頁

尾頁

跳至