意見反饋
義工

0-6個月 今日: 101|主題: 28701

跳至
樓主: mana_kat
餵人奶,惡露

複式洋房

國民生產總值:280

2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-7 19:44
之前見有媽媽反應過,佢都會咁。如果keep住系咁既話,你就問問醫生喇

我會再觀察下先,只係覺得好煩,成日攬住包m巾咁

複式洋房

國民生產總值:280

2019勳章

GCHK 發表於 19-1-7 16:27
係亞,好似係正常㗎

但我一日只係埋身1,2次,唔係全埋身

別墅

國民生產總值:578

mana_kat 發表於 19-1-11 09:41
多謝你意見呀,我就係咁,有時好乾淨啦,點知突然又有返,又係勁鮮紅咁,有人話餵人奶會快d停因為子宮收縮 ...

我開頭都係咁諗以為自己開刀好快完,餵人奶bb啜時,又會有d子宮痛,所以驚咗好耐以為傷口爆左,之後先發現其實惡露長短都係人人唔同!開刀都唔一定快完!我最流完個轉fresh blood 便無事了!

大宅

國民生產總值:1496

2019勳章

mana_kat 發表於 19-1-11 09:43
係咪都係時多時少咁呀?慢慢變成無色?

係呀,有時候本身冇架啦,泵完奶又突然多返,唔知關唔關食豬腳薑事之後差不多滿月就清左,慢慢冇色

珍珠宮

國民生產總值:41519

mana_kat 發表於 19-1-11 09:45
但我一日只係埋身1,2次,唔係全埋身

明白,暫時再觀察下囉

珍珠宮

國民生產總值:43118

BB防敏心得分享勳章

回覆 mana_kat 的帖子

而家冬天都仲好D亞,我果時候夏天,超級唔舒服

大宅

國民生產總值:1567

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

我開刀,惡露無左好內,就算係都係少少啡色,而家坐緊月大補緊,依兩日來左鮮紅色的血,係咪來m 啦? 我剛滿月
得好少人奶,喂奶粉多
如果真係來m 係咪人奶愈來愈少架啦?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.