自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

心日天 發表於 19-1-6 18:40
咁差

幸福可以好簡單

男爵府

bianbb 發表於 19-1-6 17:40
見星期日有d唔舒服,附近又得盈x一間醫務所有開,所以就去睇,門口姑娘態度好好,一入房個醫生就一句野:有 ...

看電腦睇症的醫生常有,政府門診都要入資料去電腦。
我敢講態度唔好的醫生只越來越多,現在收生要求高分,不在乎有抱負有愛心。

寶石宮

2024年龍年勳章

~phyllis~ 發表於 19-1-6 18:54
我個次係葵芳

我嗰次喺九龍灣
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

~phyllis~ 發表於 19-1-6 18:53
幾年前又係星期日又係盈x,個醫生好似急口令咁問野,2分鐘睇1個症,最慘係有個婆婆聽唔到醫生d急口令,佢重複 ...

幸福可以好簡單

翡翠宮

回覆樓主:

對,冇品醫生我都遇過
眼科醫生,正pk
問乜事睇佢
我答眼不停流眼水
之前睇另一個醫生
懷疑黃斑症
佢再好恶咁問…點解你覺得係黄斑症
我話…我唔知,只係之前嗰醫生話懷疑係,所以我睇多個醫生問清楚
佢又鬧…唔知,懷疑,人講你就信

個醫生心理有啲問題
我就係唔確定
想睇多個醫生了解下
後來諗返
呢解呢個眼科醫生一book就有位
其他眼科要等成個星期甚至成個月先有得睇呢
原來呢個醫生態度好有問题

伯爵府

我尋日去睇連鎖醫生都係,明明腸胃炎痛左2日,又勁痾,好辛苦去睇醫生,個醫生勁hea仲要勁串我抵抗力極差,又唔講下有乜改善方法

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

爆佢丫麻,38咪發緊囉

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

西醫覺得自己大哂……

珍珠宮

回覆樓主:

唔鍾意幫襯集團式

BBJOJO    發表於 19-1-6 23:36

珊瑚宮

BBJOJO 發表於 19-1-6 17:43
我記得上次睇嗰個醫生電腦係玩緊接龍

BBJOJO    發表於 19-1-6 23:36

男爵府

我都睇開一個醫生,其實佢開啲藥係好ok既,又超多人睇,但個人就好鬼死串,有次我因爲亞仔考試,我可能太緊張,肚臍下面有啲痛,唔知腸痛定點,所以就去睇佢,點知講個病情比佢聽,佢就就話你緊張我醫唔到你架喎,佢話你肚痛咪比止痛藥你食囉,唉......已經精神緊張,個醫生仲一啲安慰說話都無就咁打發左我走

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

見星期日有d唔舒服,附近又得盈x一間醫務所有開,所以就去睇,門口姑娘態度好好,一入房個醫生就一句野:有 ...

邊區?

複式洋房

我試過個胃勁痛,痛左兩日去睇醫生。星期日好多人睇,我見每個都係睇一,兩分鐘都心知不妙。一入去連聽診器都冇用,只係問我邊吾舒服,我話我胃痛,之前試過胃炎。佢就話應該係胃炎,咁就睇完我叫我出去等。咁就冇左幾百蚊。好嬲,點解可以咁求其。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bianbb 發表於 19-1-6 17:55
係呀,個樣望落30左右
乜都有個囉字,總之成個態度係我累佢要返工咁
...

大宅

回覆樓主:

之前試過腰臀痛,一落床企起身痛,跟住去睇醫生, 同佢講完症狀, 佢問返我, (咁你黎睇係想點?)

男爵府

上次我老公個額頭有好多粒粒,唔知道係生尤定其他嘢。佢好心急走去睇屋企樓下啲醫生,入到去個醫生望住電腦話:「先生你塊面咁多嘢我點知你講嘜姐?」我老公勁興,話:「醫生,我就係唔知至睇你啫,我識就自己搞掂啦!」個醫生嚇一嚇,即刻認真睇佢啲粒粒結果原來係生暗瘡。呢個醫生專做啲大陸客嚟打針嗰啲,冇諗過有人認真搵佢睇症!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

罵佢啦咁鬼衰

Poyau    發表於 19-1-7 15:10

大宅

我都有試過帶大女去睇連鎖式個啲診所
皆因又系星期六日 又流感高峰期啦
我大女淨發燒燒到39度幾
然後個醫生答我「可能系流感 又可能唔系啦」「流感定唔系流感都系食個啲藥啦」 「不過我當系流感咁醫啦」然後佢堅持唔洗做測試 話測試完都系流感
跟住我話 「咁麻煩你幫我check埋系咪流感,我要確認 我仲有老人家同bb系屋企」
佢好不耐煩咁話「咁你要check我都幫你check囉但實系流感」
最終 測試出嚟 乜都無中
我嬲到 再搵第個醫生睇! 然後 系 扁桃腺發炎

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

睇完d留言,我發現對付串醫生要同佢鬥串先得

男爵府

2024年龍年勳章

好明白你感受
有好多醫生基本禮貌都沒有

BBJOJO    發表於 19-1-6 23:37

首頁

尾頁

跳至