6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿女出世到依家已經7個月,佢手同腳有啲位置鞋鞋地,之前睇左兩個醫生,一個話乾燥,另一個話濕疹,但喺佢唔痕唔紅,只喺你冲涼摸佢就鞋鞋地~醫生俾左枝physiogel ai cream 搽,又喺咁~~另一個叫搽Vaseline又喺咁~~想問各位mama知唔知咩嚟?(emoji)(emoji)thx

侯爵府

kwanyi1016 發表於 19-1-6 22:04
阿女出世到依家已經7個月,佢手同腳有啲位置鞋鞋地,之前睇左兩個醫生,一個話乾燥,另一個話濕疹,但喺佢 ...

濕疹,我bb 搽mustela 隻body cream , 要勤力d搽,三個鐘一次

男爵府

回覆樓主:

濕疹, 我仔用加洲寶寶面霜搽濕疹位置,唔可以懶,好番就改用lotion薄搽body

複式洋房

freshrose 發表於 19-1-7 00:33
濕疹,我bb 搽mustela 隻body cream , 要勤力d搽,三個鐘一次

Thx

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-1-7 04:32
濕疹, 我仔用加洲寶寶面霜搽濕疹位置,唔可以懶,好番就改用lotion薄搽body
...

Thx

珍珠宮

濕疹嘅話,就勤D搽cream

禁止訪問

男爵府

阿女出世到依家已經7個月,佢手同腳有啲位置鞋鞋地,之前睇左兩個醫生,一個話乾燥,另一個話濕疹,但喺佢 ...

濕疹 ,我個女都係咁 皮膚差曬

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

濕疹黎既,勤力D搽cream喇,沖涼之後一定要搽,訓覺前都可以幫佢搽

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

試下搽cream滋潤下。

別墅

濕疹,我女隻腳有一達都係一出世就有,去睇醫生話濕疹黎,好鞋,唔痕但塊皮好厚,用左一兩次輕微類固醇塊皮簿返,之後keep住搽保濕ok

首頁

尾頁

跳至