心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我親愛的媽咪在一月四日離世, 我實在不能接受, 我快崩潰, 媽咪最後遺言說要我好好照顧爸爸, 我們全家都哭得崩潰了.

子爵府

回覆樓主:

男爵府

SophiaYeung 發表於 19-1-6 23:15
我親愛的媽咪在一月四日離世, 我實在不能接受, 我快崩潰, 媽咪最後遺言說要我好好照顧爸爸, 我們全家都哭得 ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我親愛的媽咪在一月四日離世, 我實在不能接受, 我快崩潰, 媽咪最後遺言說要我好好照顧爸爸, 我們全家都哭得 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

隨時間,可以忘記傷痛。
不知講咩好,因我系十幾歲有年,半年內三個痛錫我親人走左 。我對生命睇法同人唔同,明白生命脆弱。
唯有珍惜在生親人。

侯爵府

2024年龍年勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

公爵府

願你早日走出傷痛

男爵府

好媽媽勳章

yanwendy 發表於 19-1-7 12:26
隨時間,可以忘記傷痛。
不知講咩好,因我系十幾歲有年,半年內三個痛錫我親人走左 。我對生命睇法同人唔 ...
我現在每天的心很痛很難過心如刀割一樣, 未來的日子如何捱過去

大宅

SophiaYeung 發表於 19-1-8 09:14
我現在每天的心很痛很難過心如刀割一樣, 未來的日子如何捱過去

明白,暫時未能接受,不過隨時間,你會自然忘記傷痛。
你媽媽雖不在人世,但佢想你活得開心,加油。

大宅

SophiaYeung 發表於 19-1-8 09:14

我都明你心情……我大哥上两個月突然走左,一句说话都冇留底,宜家我都未能平服,面對唔到
:-D :-?

大宅

哭可以,傷心可以,但不能沒完沒了,要快點振作起來,完成媽咪的遺願,照顧好爸爸,照顧好自己,加油

大宅

你媽咪都唔想見到你地咁傷痛,想你媽咪走得安心,就要堅強d,盡快走出傷痛,仲有個爸爸等住你地照顧,振作加油

男爵府

媽媽三月都離開了我,至今也接受不了,和你不同的是,媽媽自殺,那一天,天都塌下來了,沒有人知道我的痛,想死,看精神科,為了身邊活著的人,堅強的活下去,到現在,依靠藥物仍然生存在這個世上,生不如死的活著⋯⋯
媽媽,我好想好想你,媽媽,等我

大宅

zhaifufu 發表於 19-1-8 23:59
媽媽三月都離開了我,至今也接受不了,和你不同的是,媽媽自殺,那一天,天都塌下來了,沒有人知道我的痛 ...

我大哥突然走左,我好明白你至今都接受唔到,因為我都係。成日以淚冼面。但一谂仲有身边的人要照顧,佢地都唔想見到我咁,我一定要堅強活下去。
你有冇宗教信仰,我冇,如果有可能會令你釋懷D……
真惜生命,互勉

男爵府

csbaik 發表於 19-1-9 09:15
我大哥突然走左,我好明白你至今都接受唔到,因為我都係。成日以淚冼面。但一谂仲有身边的人要照顧,佢地 ...

謝謝你知道我,每天就是行屍走肉般活著,過一天算一天,阿仔學校的校長幫我祈禱⋯⋯
我一次又一次地徘徊死和不死之間,靠藥物支撐著,我沒有兄弟姊妹,目前為了爸爸和孩子們堅持下去,上兩個月參加了撒瑪利亞小組活動,裡面有好多同路人分享怎麼樣讓自己走出來⋯⋯

大宅

zhaifufu 發表於 19-1-9 14:49
謝謝你知道我,每天就是行屍走肉般活著,過一天算一天,阿仔學校的校長幫我祈禱⋯⋯
我一次又一次地徘徊死 ...

唔好再谂自殺呢D野啦,你有乜事,你呀仔同你爸爸一定比你宜家便心痛……
你住边區,我仔仔幾多歲?我幫唔幫到你?

大宅

我好明白你心情,我先生上星期因病走了,留下我同五歳兒子,我下星期仲要安排葬禮,仲要顧及兒子,只有想哭時就即管哭黎發泄,我仲有兒子照顧,我更加要振作

大宅

grapes_christy 發表於 19-1-9 15:51
我好明白你心情,我先生上星期因病走了,留下我同五歳兒子,我下星期仲要安排葬禮,仲要顧及兒子,只有想哭 ...

大家振作呀,雖然我都日日哭,未能平服,好想出D過番正常生活。所以上來傾下,舒發下……
你先生有冇兄第姐妹幫到手?得你幫手照顧小朋友?為佢果仔一定要堅強,撑落去

大宅

csbaik 發表於 19-1-9 16:17

大家振作呀,雖然我都日日哭,未能平服,好想出D過番正常生活 ...

我叔仔都係個傷殘人士,佢都要表哥take care ,我老爺奶奶唔可以送殯,出殯當日得我可以take care 兒子,有d 儀式要兒子做

首頁

尾頁

跳至