6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

(emoji)(emoji)我女呢排總係有幾晚好似好精神咁。。氹極都吾肯訓。扮訓吾理佢。佢又一路啜住個奶咀係度。吾吾聲。。仲要近排成日夜晚都要人抱住攬住先訓。。但之前自己係床仔啜啜下奶咀會訓著。。我真係吾知點氹先肯訓。。有無媽媽可以話我知點解(emoji)
平時晚上12點飲最後餐奶,1點左右就訓,訓到10點飲第一餐,飲完再訓,訓到1點半左右食粥仔,4點半沖涼,再去到5點飲奶,6點左右就會扭眼訓,訓到7點半度,8點再食粥,中間無訓,去到12點飲最後一餐。。
有無媽媽話我知。。邊個地方有問題。定係夜晚玩得開心得制(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

水晶宮

Sleep regression?
我會唔理。

你bb好夜訓。

公爵府

dinhyiu421 發表於 19-1-7 05:04
(emoji)(emoji)我女呢排總係有幾晚好似好精神咁。。氹極都吾肯訓。扮訓吾理佢。佢又一路啜住個奶咀係度。吾 ...

覺得日頭訓得多

禁止訪問

複式洋房

wonghiuyeezozo 發表於 19-1-7 10:08
夜晚唔肯瞓 就日頭唔比佢瞓晏覺 萬一佢瞓著左 就30分鐘內叫醒佢 直到十點十一點先比佢瞓
...

姐係叫醒佢都得?有d長輩又話吾好叫醒佢。等自然醒。。都吾知點好

複式洋房

hoganbaby 發表於 19-1-7 09:05
覺得日頭訓得多

但之前都係一樣。無訓多同訓少。。(emoji)

禁止訪問

珍珠宮

係咪日頭訓太多喇?

複式洋房

瞓晏覺盡量6:00前要起身,否則你夜晚唔駛瞓。

民房

回覆 dinhyiu421 的帖子

我剛在facebook上看到...《甜睡寶寶》

https://www.facebook.com/groups/popaclassroom/permalink/744119092616699?sfns=1

希望有幫助...

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB要1點先訓覺,真系好夜啵。而且日間訓覺時間長。

首頁

尾頁

跳至