自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

whywhite22 發表於 19-1-7 12:04
你唔使擔心,佢好聰明,只係懶,佢呢D一發力就會一鳴驚人

我就係靠呢d幻覺先支持到落去唔發佢火。。。。。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

水晶宮

1209yoyo 發表於 19-1-7 10:28
回覆 180 的帖子

我D細路成日都話:考零分有難度

其實交白卷就一定係零分,有幾難?

琥珀宮

cinda72. 發表於 19-1-7 12:08
果年佢唔知發咩神經,問我拎錢補習,真係補到越黎越好,仲由果d尾幾,一飛飛到考第6,我以為發達啦,中4發 ...

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

cherrieloy 發表於 19-1-7 12:10

有勇氣交白卷都唔係易㗎

侯爵府

我欣賞你,值得我學習。換轉我大概(emoji)山爆發得好勁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

太hea 要教育下,唔係要佢好叻,起碼唔好做差不多先生

水晶宮

180 發表於 19-1-7 11:56
3年級,平時超那西, 踢一踢郁一郁, 但佢又唔係蠢, 講解一兩次就明, 寫3次就識默, 溫幾次就背識。 但 ...

Um......可能佢係目標為本。

我女係咁,唔緊要的考試,hea 住讀,不斷督手機,.......緊要的,例如中三,要選科,佢又努力d.......

琥珀宮

廷廷媽 發表於 19-1-7 12:14
太hea 要教育下,唔係要佢好叻,起碼唔好做差不多先生

最難搞係佢原全覺得第尾不是問題。。。

琥珀宮

wcandtt 發表於 19-1-7 12:15
Um......可能佢係目標為本。

我女係咁,唔緊要的考試,hea 住讀,不斷督手機,.......緊要的,例如中三, ...

子爵府

回覆樓主:

讀寫障礙, 專注力不足, 發展遲緩
呢堆咪會有考最尾 底子
我對仔咪係,我仲傷,又激氣,可以點

男爵府

180 發表於 19-1-7 12:15
最難搞係佢原全覺得第尾不是問題。。。

朋友個仔小四,聰明駁嘴轉數快
考試mc唔想做全部填a
要寫字,即頭交白卷

伯爵府

JM你好好EQ

其實成績差本身唔大問題、最怕佢對自己/人生無欲無求、諗住hea過日子先無耐。

水晶宮

180 發表於 19-1-7 11:58
樂天到過晒龍........
直點說,人地的仔,話之佢。自己仔保持中間算了。太好或太差,都費事提。尤其是好那些,更加收埋不好同親戚提,盞人地注意太多。人地不留意就最好。

子爵府

兩樣我細個時都試過

水晶宮

180 發表於 19-1-7 12:09
我就係靠呢d幻覺先支持到落去唔發佢火。。。。。

希望在人間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

180 發表於 19-1-7 11:52
佢有溫習, 佢全部都識, 只係考試時佢唔想寫咁多字,唔想睇題目, 唔想諗。。。。。我真係吹佢唔漲囉!
...
你仔下次有機會拎飛躍進步獎, 仍有進步空間。
你仔可能係藝術家, 睇心情做卷

男爵府

180 發表於 19-1-7 11:51
我呢d叫做橫掂都死, 寛心地死吧!

我表面都会話幾句,同佢講努力D,唔識就要問。好彩同老公想法一致,覺得健康同生活開心就已經好好,其他只係次要!

其實我同老公都好羨慕小朋友嘅樂天性格,做人開心好多!

大宅

cherrieloy 發表於 19-1-7 12:10

考0分,最緊要係決心先可以考到

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

馬爾太 發表於 19-1-7 10:31
係要有做卷而零分,真係好難。

我細個時同學都係咁講:零分難,做晒零分更難

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

180 發表於 19-1-7 10:53
我唔發火爆佢我覺得自己仲呀may成呀!

呢皮真心俾個勁你
有時邊忍得住呀

首頁
34567...10

尾頁

跳至