自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

180 發表於 19-1-7 11:52
佢有溫習, 佢全部都識, 只係考試時佢唔想寫咁多字,唔想睇題目, 唔想諗。。。。。我真係吹佢唔漲囉!
...

明丫!
我仔DSE睇黎都係死路一條,自閉仔,想像力零!!!
上次學校作文題目講龍文化,我坐佢隔離幫佢唸,中國傳統呀、家庭觀念呀.....
講左一大餐佢話,哦,咁但係條龍喺邊

俾我死啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 19-1-7 12:03
算啦,我大女,讀到中4同我講,媽咪,我數學終於合格啦
果下我簡直冰火5重天,終...於...合.... ...

同我個女一樣咁豁達
佢開心宣布,數學老師將佢由「DSE合格組」升到「DSE求3組」

用戶要求終止服務

以前有個舊同學家姐會考1分,我舊同學話攞1分其實難過考第一同第尾
我同意

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

男爵府

180 發表於 19-1-7 10:11
我仔竟然做到其中一樣, amazing !

同阿仔講, 佢下年好有機會攞進步獎, 跌到落谷底, 再反彈, 先引人注目, 你仔係有策略, 好嘢!

子爵府

回覆樓主:

第一同第尾我都考過,我覺得考第一難D,考第尾就係完全唔温書但係點都會有D分,唔會零雞蛋

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Charlotte_mom 發表於 19-1-7 13:35
明丫!
上次學校作文題目講龍文化,我坐佢隔離幫佢唸, ...

我女其他科還可以
中文上次嚴重失手碌落山崖
佢仲好豁達話下次爬返上去就得
我怕跌落個潭底lor
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

我兩樣都試過,呀唔呀May成

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

tingtingalex 發表於 19-1-7 12:19
讀寫障礙, 專注力不足, 發展遲緩
呢堆咪會有考最尾 底子
我對仔咪係,我仲傷,又激氣,可以點

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

我試過全級第一架我daddy開心到即刻買左個鋼琴比我

琥珀宮

OforOsaka 發表於 19-1-7 12:27
JM你好好EQ

其實成績差本身唔大問題、最怕佢對自己/人生無欲無求、諗住hea過日子先無耐。

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

180 發表於 19-1-7 10:38

佢有做,雖然唔係食旦, 但係做得最差嗰個囉!

唔緊要,下一次唔係保持,就係進步,
一定唔會退步

琥珀宮

Haz-mama 發表於 19-1-7 12:48
你仔下次有機會拎飛躍進步獎, 仍有進步空間。
你仔可能係藝術家, 睇心情做卷
...

一個只識畫火柴人嘅藝術家

琥珀宮

siu-don 發表於 19-1-7 12:53
考0分,最緊要係決心先可以考到

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 19-1-7 13:35
明丫!
上次學校作文題目講龍文化,我坐佢隔離幫佢唸, ...

琥珀宮

Wingwingm 發表於 19-1-7 13:37
以前有個舊同學家姐會考1分,我舊同學話攞1分其實難過考第一同第尾
我同意
...

HKCEE我得1分咋, 真係高難度先得。

琥珀宮

超級特務 發表於 19-1-7 13:43
我女其他科還可以
中文上次嚴重失手碌落山崖
佢仲好豁達話下次爬返上去就得

起碼佢會話起身爬丫, 我仔, 會問點解要爬呀?

珍珠宮

難得媽媽心情還好

珍珠宮

180 發表於 19-1-7 12:08
心野佢就有, 野心就肯定冇。。。

sorry, 笑左

男爵府

好媽媽勳章

cinda72. 發表於 19-1-7 12:03
算啦,我大女,讀到中4同我講,媽咪,我數學終於合格啦
果下我簡直冰火5重天,終...於...合.... ...

唔驚,我中四數學才第一次合格,會考數學成績全班第一,大學讀數。
我朋友個仔,數學又係中四才開始合格,而家是精算師

首頁
45678...10

尾頁

跳至