懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問有冇JM有左BB去龍母廟還神?想知個程序係點?同埋係咪要叩1000個頭俾龍母?thanks(emoji)(emoji)

複式洋房

新紮靚C9 發表於 19-1-7 10:27
請問有冇JM有左BB去龍母廟還神?想知個程序係點?同埋係咪要叩1000個頭俾龍母?thanks(emoji)(emoji)
...

你可以買啲生果去同佢講作個六甲平安福,佢地會教你點拜,唔洗叩1000個頭俾龍母。邊個話你知要叩1000個頭咁痴線=.=,有左仲咁辛苦唔係掛!

複式洋房

新紮靚C9 發表於 19-1-7 10:27
...

另外,還神係要bb出世之後先還嘅

別墅

bellwortball 發表於 19-1-7 14:30
你可以買啲生果去同佢講作個六甲平安福,佢地會教你點拜,唔洗叩1000個頭俾龍母。邊個話你知要叩1000個頭 ...

唔係喎, 之前都有叫我老公叩1000個頭架

大宅

bellwortball 發表於 19-1-7 14:30
你可以買啲生果去同佢講作個六甲平安福,佢地會教你點拜,唔洗叩1000個頭俾龍母。邊個話你知要叩1000個頭 ...

我打算叫我先生去,因為我依家腰骨痛唔方便上去等生左之後會親自去叩謝龍母

因為當初拜時有張還神紙寫左叩1000個頭,知唔知可唔可以用香油錢或其他代替叩謝架?

大宅

saver_red 發表於 19-1-7 14:37

係呀!我張還神紙甘寫明!我記得有次我同老公各叩50個頭,嘟叩到暈暈地

1000個⋯好難想像

伯爵府

新紮靚C9 發表於 19-1-7 14:50
我打算叫我先生去,因為我依家腰骨痛唔方便上去等生左之後會親自去叩謝龍母

因為當初拜時有張 ...

你作左福, 要你還1000個頭,
係因為作左個好大既福,保你大小

應該係作福個時, 佢幫你問龍母聖杯, 龍母要你咁估.

伯爵府

我岩岩上星期還左太歲,同還神,

咁岩我已有左,, 我就順便作左個6甲福,

果個唔知係珍姑定芳E, 係斗雞的,

佢即刻去問龍母, 拋聖杯, 我老公就跪,我就企,

聖杯顯示順利, 叫我5個月上黎再還神, 再作個順利產子福, 生完再去還神.

佢話,有D 人作個福唔順利, 係要每月上去還神作福直至生,
有D 可能還神,要好多野,例如一箱貴人, 叩頭等.

所以我諗扣1千個頭, 應該個福好大,..

我叫我老公, 先叩左3個响頭俾龍母,

大宅

李露眉 發表於 19-1-7 15:11

可能各有唔同做法

伯爵府

新紮靚C9 發表於 19-1-7 16:42
可能各有唔同做法

係,去問下啦

但一千個頭真係好難

我上次睇新聞話熊黛琳生完都叩左

伯爵府

新紮靚C9 發表於 19-1-7 14:50

因為當初拜時有張 ...

你砣得順唔順?幾個月?
個時有無問聖杯

如果叩一千,係要連續定分每日去
兩公婆各五百都……

複式洋房

saver_red 發表於 19-1-7 14:37

我上次去作福,只係叫我生左先返去還神,又無叫我要叩頭喎

別墅

2019勳章

李露眉 發表於 19-1-7 15:11

我同你一樣 都係鬥雞姨姨幫我作六甲福同還左一箱貴人,拋左聖杯叫我五個月再還神再作個生產順利既福
佢叫我千其唔好跪,我老公都係叩左幾個頭再一齊講多謝龍母娘娘保佑(emoji)(emoji)

伯爵府

kpt411 發表於 19-1-7 18:13
我同你一樣 都係鬥雞姨姨幫我作六甲福同還左一箱貴人,拋左聖杯叫我五個月再還神再作個生產順利既福
佢叫 ...

我初頭跪左,即叫我起身

我聖杯順利,我驚今胎,我第一胎早產

別墅

2019勳章

李露眉 發表於 19-1-7 18:29
我初頭跪左,即叫我起身

我聖杯順利,我驚今胎,我第一胎早產

佢無講順唔順利,我見佢拋左幾次 之後就叫我地一齊多謝龍母媽媽保佑
我三年前小x,今年年頭去作個添丁發財跟住年尾就
希望大家今次都順順利利

伯爵府

kpt411 發表於 19-1-7 19:19
佢無講順唔順利,我見佢拋左幾次 之後就叫我地一齊多謝龍母媽媽保佑
我三年前小x,今年年頭去作個添丁發財 ...

多謝,一定順利

大宅

李露眉 發表於 19-1-7 16:49

你砣得順唔順?幾個月?

我嘟唔知呀!明天叫老豆上去問問點做法

複式洋房

回覆樓主:

我都係個個要叩1000個響頭,我問過可以老公代叩,我仲未還神呀,因為岩岩check 咋 真係唔知1000個點叩呀

大宅

snoopysonson 發表於 19-1-7 22:36
我都係個個要叩1000個響頭,我問過可以老公代叩,我仲未還神呀,因為岩岩check 咋 真係唔知1000 ...

我聽日睇下可以點做法,再話你知

複式洋房

新紮靚C9 發表於 19-1-7 22:41
我聽日睇下可以點做法,再話你知

謝謝你呀

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊