親子旅遊

跳至
[日本] 日本自駕

首頁

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

第一次日本自駕, 預計會去京阪神 + 伊賀/奈良.. 請教大家應該怎樣買PASS.. 還是有的是在網上怎樣查詢公路休息站.. 謝謝.

禁止訪問

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

crvcrv 發表於 19-1-9 09:32
http://www.navitime.co.jp/drive/ ( 自動車路程檢索 ) 自己查行車時間及路線. 要輸入日本漢字, 但主要 ...

明白, 謝謝..

我網上查.. 大阪, 京都好似搵唔到.公路.PASS..

唯一那張2017年已停售... 請問正確嗎? 謝謝.

珍珠宮

因為有老人家..所以開頭諗住自駕.....

禁止訪問

子爵府

crvcrv 發表於 19-1-9 10:43
伊賀 ? 伊賀係三重縣, 即是名古屋個邊, 去咁遠 ?
如果只是 大阪 京都 奈良 神戸, 無公路 Highway Pass 適用 ...

八卦問下
前輩係用google map cap相
定係另外一個途徑
啲相咁清嘅

禁止訪問

子爵府

crvcrv 發表於 19-1-9 11:23
無留意啊, 只是在電腦上, 用 Firefox 開網頁 Copy & Paste.

上次你畀我嗰張相
我都有save落手機,電腦
但係喺白濱揸車嘅時候
根本一路都好緊張
淨係留意路面情況
驚行錯路
不過我嗰幾日其實唔太需要 搵啲休息站
淨係最尾嗰日
先至去咗車行附近嘅油站入油

珍珠宮

crvcrv 發表於 19-1-9 10:43
伊賀 ? 伊賀係三重縣, 即是名古屋個邊, 去咁遠 ?
如果只是 大阪 京都 奈良 神戸, 無公路 Highway Pass 適用 ...

謝謝你..

係呀.. 我個女指定要去忍者....
咁既然長幼同行, 我盡量想滿足大家合適既野....

我網上搵左 呢個介紹SA/PA 既資料都好似唔錯..

http://www.w-holdings.co.jp/tw/map.html#map11

因為第一日點幾落機... 我諗住拎得行李&取得車都2點幾, 3點.. 所以想係途中搵SA 俾老小下午茶.....

禁止訪問

珍珠宮

crvcrv 發表於 19-1-9 14:57
忍者博物館 16:30 停止入場, 你不是落機第一日去吧 ?

唔係第一日去.... 預算第一日先去京都.... 之後諗住京都留兩晚先再去伊賀.... 感覺咁樣順路D..

其實無需要刻意記住 Parking Area / Service Area 位置, 因為在 PA / SA 的 10Km 之前, 已經一直有以上照片的路牌在眼前出現." .

明白, 謝謝.... 我開頭擔心唔識睇D 日文路牌....

首頁

尾頁

跳至