親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 aquarius721 的帖子

我只買了吊車証

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

一元 發表於 19-1-15 23:12
回覆 AE 的帖子

教練教完就各自散練習,若你要陪上山練滑就要請私人教練了。教練大約十二点半教完,有4小 ...

請問教練會帶上初級lift嗎?
放下自在

大宅

一元 發表於 19-1-15 23:15
回覆 aquarius721 的帖子

我只買了吊車証

Thanks

大宅

一元 發表於 19-1-15 23:12
回覆 AE 的帖子

教練教完就各自散練習,若你要陪上山練滑就要請私人教練了。教練大約十二点半教完,有4小 ...

多謝回覆,可能朋友那天多人。我未買吊車票,TK回覆話當天一樣可購買價錢一樣

男爵府

回覆 cattz288 的帖子

只在平地位置教.

大宅

自己上去滑架,教練唔會跟你上去。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Wonglai16 發表於 19-1-16 12:43

自己上去滑架,教練唔會跟你上去。

咁對初學者, 上到初級斜坡, 滑落黎有無難度?
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-1-16 15:00
咁對初學者, 上到初級斜坡, 滑落黎有無難度?

阿仔5歲半,第一次玩,上到去開始好驚,基本唔敢滑落去,只可以同佢一齊打橫行,點知去到一半,佢突然放膽滑咗落去,之後話超好玩,第二日再玩,所以我諗如果放膽去,應該唔難。

wcpcelia    發表於 19-1-17 09:30

象牙宮

Wonglai16 發表於 19-1-16 15:13
阿仔5歲半,第一次玩,上到去開始好驚,基本唔敢滑落去,只可以同佢一齊打橫行,點知去到一半,佢突然放膽 ...

好哇~5歲半都ok, 好鼓舞
希望仔女都夠膽玩
放下自在

別墅

小詩詩 發表於 19-1-7 16:04
我諗緊tk果間

請問tk全名是什麼?

象牙宮

crownsky 發表於 19-1-19 19:00
請問tk全名是什麼?

http://tktravelkorea.com/product/tkdm-3d2n11%E6%9C%88-3%E6%9C%88%E5%87%BA%E7%99%BC-%E5%A4%A7%E6%98%8E%E6%8E%A5%E9%A7%81%E8%BB%8A/190/?cate_no=49&display_group=1
放下自在

別墅

回覆樓主:

謝分享

大宅

小詩詩 發表於 19-1-7 15:24
請問韓國滑雪1日團,報邊間好,因第一次去唔識

千祈唔好Klook, 其他都ok

水晶宮

cattz288 發表於 19-1-15 23:59
請問教練會帶上初級lift嗎?

我上年報TK 既2日1天團。 教練係平幫教左基本技巧。 然後就帶我地上去初級滑雪道。 教練會係滑雪道睇下我地有無需要幫忙。

我就係查需要幫忙嗰種, 因為經常跌 。當然唔可以 expect教練係1對1跟住你。

基本上由山滑左1次之後, 就自由發揮。 自己搭吊車上落滑雪架啦。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-1-20 07:34
我上年報TK 既2日1天團。 教練係平幫教左基本技巧。 然後就帶我地上去初級滑雪道。 教練會係滑雪道睇下我 ...

哦!咁都好d!
放下自在

珍珠宮

PCCW2319 發表於 19-1-20 07:34
我上年報TK 既2日1天團。 教練係平幫教左基本技巧。 然後就帶我地上去初級滑雪道。 教練會係滑雪道睇下我 ...

一日就可以上山, stop , 轉左轉右?
s-turn

水晶宮

youhello507 發表於 19-1-20 10:40

一日就可以上山, stop , 轉左轉右?

基本動作.....著滑板, 除滑板, 點停, 點跌, 滑雪姿勢.....

唔上山點滑雪? 都係初級雪道啫。
天空之城, 快樂之地

大宅

Wonglai16 發表於 19-1-16 15:13
阿仔5歲半,第一次玩,上到去開始好驚,基本唔敢滑落去,只可以同佢一齊打橫行,點知去到一半,佢突然放膽 ...

請問你小朋友係去到租用佢地嘅滑雪衫或你自備?乾淨嗎?小朋友用雙板會唔會好重?初級道滑落去會好快嗎?初級道會唔會好多人?阿媽同阿女都唔識, 去初級道攪唔攪得掂?因為自己帶又唔識, 好多問題, 不好意思

大宅

ononkeke 發表於 19-1-29 10:38
請問你小朋友係去到租用佢地嘅滑雪衫或你自備?乾淨嗎?小朋友用雙板會唔會好重?初級道滑落去會好快嗎? ...

我哋係自己帶,因為淘寶買咗,感覺乾淨D,市區都可以著返。另外,如果可以的話自己買定護眼罩,即係goggles,要來保護對眼,上次參加個團有得借,但係呢樣我就覺得自己帶好D,衫褲都可以租,因為你裡面有自己嘅衫。

雙板你幫佢搬係重,但係佢著住滑就唔會重。初級早上冇咁多人,下午就多人。滑落去都可以好快,所以一定要學識煞停。如果你連初級都唔上,咁其實就冇嘢好玩,平地基本上滑唔到,揸住兩支棍篤下篤下,得個攰字,所以一定要上山。

大宅

ononkeke 發表於 19-1-29 10:38
請問你小朋友係去到租用佢地嘅滑雪衫或你自備?乾淨嗎?小朋友用雙板會唔會好重?初級道滑落去會好快嗎? ...

今天去完,有好多人,教練簡單教完已差不多1點,買左lift pass只係上左去一次,因為兩個女開頭只係行上初級雪道一小段自己滑落黎。雪板勁重,顧自己都未掂顧唔到d細。結果老公冇滑過,我陪大女上去,佢就一下落左去,我就跌左幾次除鞋著鞋攰到虛脫咁滯,最後搞唔掂係半路行番落去。我地都係第一次滑

wcpcelia    發表於 19-2-18 14:29

首頁

尾頁

跳至