懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

我未夠5w,下面個恥骨位好似成日有野un住un住咁,瞓低一陣會無野,見到護墊上有少少啡色,但乾身,想知算唔算係流啡?
我有影低,但唔知可唔可以放出來,怕嚇親大家

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果持續有啡色咁既嘢流出,咁就係流啡喇,你要keep住留意下

伯爵府

開心吸收勳章

我要做媽媽 發表於 19-1-7 20:27
如果持續有啡色咁既嘢流出,咁就係流啡喇,你要keep住留意下

咁啡色咁既野係黏性似白帶質地,定係好似只係hi到污糟野個種乾身質地呢?

大宅

pokipoki 發表於 19-1-8 04:48
咁啡色咁既野係黏性似白帶質地,定係好似只係hi到污糟野個種乾身質地呢?
...

其實只要係啡色,無論乾定濕都叫係流啡嫁喇,不過一般只要唔連埋肚痛就唔怕既,如果持續多兩日就去醫生度開啲安胎藥旁身喇。休息多啲就得嫁喇。

伯爵府

開心吸收勳章

cherry@sum 發表於 19-1-8 09:23
其實只要係啡色,無論乾定濕都叫係流啡嫁喇,不過一般只要唔連埋肚痛就唔怕既,如果持續多兩日就去醫生度 ...

唉,我好擔心呀,我個肚好似冤下冤下咁,都唔知算唔算痛,但我見到我啲分泌物又好清,只係晚上沖涼除褲時見到護墊有乾左既少少啡色⋯
知唔知邊個醫生有安胎藥食?

大宅

pokipoki 發表於 19-1-8 09:26
唉,我好擔心呀,我個肚好似冤下冤下咁,都唔知算唔算痛,但我見到我啲分泌物又好清,只係晚上沖涼除褲時 ...

個肚冤下冤下係正常嫁,因為子宮擴張緊,聽落好正常丫,安胎藥一般婦科都會有,你想安心啲就book個婦科睇下喇。唔洗擔心,休息多啲BB先長得快。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 pokipoki 的帖子

兩種都需要留意,如果keep住有既話,就睇醫生喇,睇咗醫生都會比較安心

珍珠宮

要Keep住留意,唔好太操勞,小心謹慎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

暫時觀察下,暫時先臥床休息,唔好拎重嘅嘢。

大宅

pokipoki 發表於 19-1-8 09:26
唉,我好擔心呀,我個肚好似冤下冤下咁,都唔知算唔算痛,但我見到我啲分泌物又好清,只係晚上沖涼除褲時 ...

睇私家醫生會俾安胎藥,
政府醫生唔會開。
有啡就抖吓,
唔好做粗重嘢,小心。

首頁

尾頁

跳至