親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

請問2月中去北海道氣溫.

如題,
因我想帶囡囡去, 她2歲半.

別墅

Re: 請問2月中去北海道氣溫.

qq媽媽咪,

I went there 4 years ago. Around Feb, still very cold. Still have snow.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

年糕仔媽媽 寫道:
qq媽媽咪,

I went there 4 years ago. Around Feb, still very cold. Still have snow.

THANK YOU SO MUCH

珊瑚宮

up

侯爵府

試下這網址http://www.hokkaidohk.com/tarvel/hokkaido.htm

大宅

Yes, I remember the Snow Festival should be around early Feb., so it's still very cold.

年糕仔媽媽 寫道:
qq媽媽咪,

別墅

I went there since Feb this year. The temp. is around -2 to -10 degree at Sapporo. Of coz is still snowing there coz snow festival started on Feb 5 this year.

珊瑚宮

唔該咁多位.
THANK YOU VERY MUCH.

洋房

我今日去東瀛join左個北海道團, 2月12日出發, 2月氣溫大概零下8~10度呀

侯爵府

ivy8192
我都打算2月去,請問東瀛北海道團幾錢呀?

子爵府

My husband will go in mid-January with my 6 yrs old girl. I am in headache what should they wear in such snowy days. Any advice?

Thanks.

複式洋房

我報左一月五日出發的東瀛北海道五遊,要$6,599.-

珊瑚宮

Wingsum 寫道:
我報左一月五日出發的東瀛北海道五遊,要$6,599.-

嘩, 1月五日都要6599, 係咪直航.

洋房

瑄婷:
我join果陣$8599(JSS-05)直航, 因我係上網睇price list 嫁, but去到呢, 就發現左個問題, 就係佢地死都話係$8799, 激死!唔係200蚊嘅問題, 而係我事實係睇$8599嘛~之後大家拉据左一陣, d職員問我有冇keep record, 我話梗係有喇~咁d資料全部係公司, 咪即刻叫同事fax比佢地睇睇囉(因今次係公司出錢), 之後佢地一收到張fax, 就講唔好意思...呵呵(原本係d admin姐姐仔入錯價錢....咁就益左我地200蚊喇~
因為佢地係12月9日出price嫁, 我地公司幾個人日日update住佢個web site, so可能佢岩岩post左個價錢上去唔夠一陣就知錯....but都比我地快過佢...呵呵~仲有到舖d職員都話佢地一收到個price都已經係$8799了

複式洋房

Sorry, 咁遲先reply,是直航的(JSH05)

珊瑚宮

ivy8192 寫道:
我今日去東瀛join左個北海道團, 2月12日出發, 2月氣溫大概零下8~10度呀

我2月15日去, 連東京7日, 7千幾, 不過要轉機. 希望唔好咁凍, 因我帶我囡囡去.

洋房

Wingsum 寫道:
Sorry, 咁遲先reply,是直航的(JSH05)

我地其實都想join呢個團, 因為佢直飛函館, 可以順住返落去札幌,又有3晚溫泉酒店喎! 但係我出發果日呢個團唔開, 冇計...
係呢Wingsum, 你有冇轉hello kitty 房呀??我有呀, 不過唔知有冇房, 要開茶會先知

洋房

qq媽媽咪 寫道:
我2月15日去, 連東京7日, 7千幾, 不過要轉機. 希望唔好咁凍, 因我帶我囡囡去.

why唔pefer直航呀???
不過我都怕北海道好凍, 我準備帶定2件羽絨以防萬一, 因為我上年去korea, 零下10度...真係凍到我死, 我仲著左2件羽絨, 都真係好凍...不過小朋友最緊要保護d手手腳腳(大人都係), 著d厚底鞋(timberland果d比較好)...頸巾, 棉"物"要預多兩對(可能一次wear2對都唔奇), 有預備定d暖手旦, 暖貼(貼在身上)千萬唔好買錯冇得貼果d呀
係呢, qq媽咪, 你跟邊間呀??仲有join邊個團呀??我八卦問下咋
祝大家都開開心心~旅途愉快喇~
我都希望快d到2月...
:lol: :lol: :lol:

珊瑚宮

IVY8192, 我只知跟東X遊, JOIN邊團就唔清楚, 因我姐姐攪的.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至