自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先落車,有個女人係巴士站附近徘徊,我見佢有問我前面男人嘢,但個男人直行直過,跟著到我行過,我以為佢想問路,咁咪停低除headphone 聽佢問嘢,點知佢第一句講;小姐,可唔可以借散紙俾我搭車,我直接話:我冇散紙呀!佢即刻掘住我,擺明呃錢

男爵府

回覆樓主:

呃錢,我都唔會理佢

wcpcelia    發表於 19-1-9 17:38

珊瑚宮

2024年龍年勳章

呢d一定係呃錢

子爵府

借錢都濕濕碎,宜家係兩人出擊,一個睇水,一個叫你請食飯

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

呃錢

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

上次係奧海城巴士站,有個女人話,比20蚊搭車,講明價錢。
我話無20蚊,無比,去到排隊,有司機話佢成日係度問人攞錢, 呃人錢。

水晶宮

掘你都好, 試過街上阿婆問攞錢, 直情捉實我拎住銀包果隻手(剛atm拎錢, 銀包都未放入袋)
佢唔肯放手, 我又驚佢有同黨搶銀包, 我話再唔放手搵警察, 阿婆即講粗口鬧我

真係有d街頭問人攞錢都好大種乞兒, 好似老馮咁

大宅

多左好多依d 人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

1107king 發表於 19-1-7 22:30
呃錢,我都唔會理佢

瑪瑙宮

大廚勳章

余春嬌 發表於 19-1-7 22:29
頭先落車,有個女人係巴士站附近徘徊,我見佢有問我前面男人嘢,但個男人直行直過,跟著到我行過,我以為佢 ...

我試過夜晚大概九點鐘喺牛頭角道落小巴。。。有個着得企理OK嘅女人同我講嘢(我以為問路)。。。原來係問借錢但係個理由好奇特。。。可唔可以借$10俾我坐車因為心情唔好想坐下車。。我都係話冇$10喎。。佢有喎咁$5啦。。呢一刻我真係大大聲話((無丫))

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

琴日上午10點半係屯門市中心中銀十字路口,有個女人3-40,掛住個金屬盒,叫我媽(年過70))捐錢幫老人家。我懷疑佢自己要。因為搵勻周圍得佢一個人叫捐錢,仲周身邋遢,好大陣臭味

珍珠宮

DonnieBB 發表於 19-1-8 01:58
掘你都好, 試過街上阿婆問攞錢, 直情捉實我拎住銀包果隻手(剛atm拎錢, 銀包都未放入袋)
佢唔肯放手, ...

嘩,好離譜

侯爵府

不要上心,不是你的錯
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

回覆樓主:

我試過俾佢手指指好惡咁鬧添
嚇死我

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

話之佢啤到咩,唔理佢最好

大宅

佢地真係好大枝野

禁止訪問

珍珠宮

DonnieBB 發表於 19-1-8 01:58
佢唔肯放手, ...
依啲,聽過有jm講類似事件,係兒童版

果位jm話佢去冒險樂園買金幣,有個小女孩走埋黎話自己等父母定點慘法,之後伸手去攞jm d金幣,果位jm即搵職員處理個細路

所以,果位jm遇到嘅細路,好有潛質做你遇到嘅婆嘅孫

複式洋房

幾年前我都遇過兩次,個樣似道友,一來就話借20蚊搭車,我覺得搭車應該吾洗20,所以冇比。

但我真係試過中學時期身上冇晒錢,一蚊都冇,我又搭錯車,電話用儲值卡又冇晒錢打吾到電話求救。諗住問個睇落去好好的姨姨借5蚊撘車,佢話吾比,咁ok,唔緊要,點知佢走返轉頭罵我。應該以為我訝錢。果下我真係好吾開心,吾借吾緊要,點解要返轉頭罵我⋯好彩最後有個好心姨姨比左2蚊比我打電話求救。如果吾係我都吾知點返屋企。

大宅

唔知以為係我爭佢錢,以後直行直過

首頁

尾頁

跳至