自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

(fans請勿打頭)
一直有聽開恐怖在線,見證住主持潘紹聰咁多年代嘅版本,感覺佢响新城時主持得好客觀,語氣舒服自然,唔會嘩眾取寵。

後來人網年代,感覺佢比電台年代時親民,而且嘉賓係好多不同嘅師傅,傳統至new age咩派別都有,又會主動幫聽眾解決問題,係最好聽嘅時代。

後來佢自己開網台,開頭都仲keep到質素,但近年係不停翻炒舊料,啲所謂嘉賓,一係就係上嚟宣傳自己工作嘅artist,一係就自己圍內幾個圍威喂。

最大問題係佢態度愈做愈唔敬業,以前個半鐘全部精華,而家做少十分鐘仲要狂吹水講笑,已經無咗恐怖同緊張氣氛,聽完覺得完全唔知自己聽咗乜嘢。

別墅

回覆樓主:

有時佢講到無嘢講,要周圍去搵已經覺得有啲夾硬,最騎呢係,自己做節目去外地取材,竟然要聽眾夾錢,有聽眾表示呢啲錢好應該公司出,潘sir竟然話自己係俾得起,不過係鍾意搵人包,吹咩。

聽到呢度我覺得佢做節目已經係覺得自己唔憂做,唔尊重聽眾意見同自己專業。雖然實有人話,覺得唔好聽可以唔聽,對於我呢啲十幾年嘅die heart fans嚟講,覺得一個追咗咁耐嘅節目愈做愈hea,感覺好心痛。

想統計一吓喜歡靈異節目嘅jm們,覺得而家巿面上,有邊個靈異節目係真係堅同好聽㗎?

男爵府

咁我仲有聽潘生,香港本地好聽既靈異節目唔多,
但出錢俾佢去外地就不了

子爵府

moon.n 發表於 19-1-8 02:49
有時佢講到無嘢講,要周圍去搵已經覺得有啲夾硬,最騎呢係,自己做節目去外地取材,竟然要聽眾夾錢,有聽眾 ...

夾錢去外地好似係同潘生一齊去另一個男仔潘生話自己出呀嘛, 始終而家靠靈異故事搵食,靈異故仔嚟嚟去去都係嗰啲,你估真係咁多人有經歷咩,咁咪唯有抄返啲舊料, 在加自己外勤吸引下聽眾, 冇計而家潘生自負盈虧即係等於自己開舖做生意一定要咁㗎啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

好少聽,因為驚

男爵府

一直唔鐘意聽佢,近年真係聽少好多,講黎講去都係果d

唔知係咪越來越多人,d鬼越來越少

男爵府

(fans請勿打頭)
一直有聽開恐怖在線,見證住主持潘紹聰咁多年代嘅版本,感覺佢响新城時主持得好客觀,語 ...
以前多人打去講,無全部都1乘恐怖都好好聽,我電台時有聽,viu節目都有,但呢家覺得好悶,無聽,youtube聽下都無,
其實都難的,有乜咁多野講

琥珀宮

(fans請勿打頭)
一直有聽開恐怖在線,見證住主持潘紹聰咁多年代嘅版本,感覺佢响新城時主持得好客觀,語 ...

其實好睇嘉賓質素,料嘅講得好精彩,冇料嘅吹水唔抹咀,主持方面,一般般啦,算努力,但邊有咁多鬼

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都有比$40一個月聽
都唔算恐怖
D聽眾打電話上去講到一舊舊
愈聽愈無隱
我係比個音樂監製講租咗間鬼屋
吸引比錢聽
算新的會員

伯爵府

(fans請勿打頭)

是否恐怖在線 ?

男爵府

回覆 moon.n 的帖子

介紹你聽"潛鬼則之靈瞳",喺youtube search 就有,唔洗錢。兩位住持都有陰陽眼,大多講自己經歴。
不過得12集,唔知有無下一季

伯爵府

嗰啲鬼故咪又係自己作出黎,都唔係真人真事。
芭芭拉

公爵府

我有聽,付費會員。晩晚吾聽吾安樂,去旅行,坐飛機、住院都要聽佢。

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都少咗聽好多。以前成日都追。
現在反而上YouTube 睇台灣嘅靈異節目。
叫逃跑吧兄弟。 佢星期五就由男主持親身同成crew 人去台灣本地人推薦嘅靈異地點探靈。其他日子由台灣artists 上去分享自己嘅ghost story. 我個人覺得幾好,自己個個星期都睇。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

長做好難有咁多新故 ...

禁止訪問

侯爵府

llssisi 發表於 19-1-8 07:36
我都有比$40一個月聽
都唔算恐怖
D聽眾打電話上去講到一舊舊
請問個監製是否講九龍城果間屋? 最後佢前任老婆點?

大宅

冇聽他節目已經好耐,幾年前開始聽加拿大靈異節目仲好聽,但發現越做得耐個節目些題材就越來越悶,來來去去都係那些,所以而家冇再聽了,最鐘意聽雲海的節目雖然個節目執左好耐但到而家仍然懷念,他的節目夠多元化有靈異/歷史/陰謀論,可惜冇再做有點可惜
歡迎歡迎

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

bero 發表於 19-1-8 10:41
請問個監製是否講九龍城果間屋? 最後佢前任老婆點?

我唔記得啦
但係恐怖既
好似話劉X君都住過個單位

珍珠宮

Watashiwamomo 發表於 19-1-8 11:08

冇聽他節目已經好耐,幾年前開始聽加拿大靈異節目仲好聽,但發現越做得耐個節目些題材 ...

雲海以前d節目好聽,不過近幾年愈來愈悶,佢個魔星嶺7号到後來變左催眠節目

首頁

尾頁

跳至