懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

由5週幾開始就成日反胃想作嘔,胃酸倒流,勁無胃口,又訓得唔好,但今日6週4days訓醒覺突然無晒事,尋晚又出奇地訓得好好,聽人講突然無依d情況係小產,好擔心,我仲未照到閃閃,約左7weeks照!
大家有經驗嗎

大宅

BABYXLOLO 發表於 19-1-8 09:16
由5週幾開始就成日反胃想作嘔,胃酸倒流,勁無胃口,又訓得唔好,但今日6週4days訓醒覺突然無晒事,尋晚又 ...

你冷靜啲,我都試過,但呢頭講完、晏晝就想嘔喇,你再睇定啲先喇。而且妊娠反應真係日日唔同。

別墅

cherry@sum 發表於 19-1-8 09:20
你冷靜啲,我都試過,但呢頭講完、晏晝就想嘔喇,你再睇定啲先喇。而且妊娠反應真係日日唔同。
...

咁希望下午會唔舒服返啦,突然變得咁正常好驚

大宅

由5週幾開始就成日反胃想作嘔,胃酸倒流,勁無胃口,又訓得唔好,但今日6週4days訓醒覺突然無晒事,尋晚又 ...

有無害喜同係咪作小產係無關, 日日個反應都唔同的, 有時辛苦到爆, 有時又成星期都好舒服, 舒服個時好食多d訓多d

複式洋房

我之前都係,去睇中醫話hormones 唔夠,要瞓多d 休息多d , 害喜症狀就會出返來

大宅

我而家都係甘,有時辛苦到爆,有時又無咩事,難免亂諗野,大家加油

複式洋房

唔駛太擔心, 我都係突然有一日無晒害喜症狀, 而家7個月BB一切正常

大宅

hamuhamu 發表於 19-1-8 11:32
唔駛太擔心, 我都係突然有一日無晒害喜症狀, 而家7個月BB一切正常

果陣幾多週?

大宅

呢個TOPIC我都成日GOOGLE!!我係得胸痛,無啦啦一日完全唔痛,晚上又痛返,而家又好似無之前咁痛。亂諗野。。。5W多D。。

別墅

hamuhamu 發表於 19-1-8 11:32

但我而家先6weeks多d,突然無好擔心

別墅

babybreadmama 發表於 19-1-8 12:06
呢個TOPIC我都成日GOOGLE!!我係得胸痛,無啦啦一日完全唔痛,晚上又痛返,而家又好似無之前咁痛。亂諗野 ...

我今日突然個人精神晒。又無唔舒服,變返未有個時咁,所以好擔心,但又知道無野好做到

大宅

BABYXLOLO 發表於 19-1-8 12:25
我今日突然個人精神晒。又無唔舒服,變返未有個時咁,所以好擔心,但又知道無野好做到
...
有D人講冇左都可以繼續有唔舒服。。你幾時去照ULTRASOUND。
我心諗只要無流血無肚痛就應該OK掛。。反正無野做到

複式洋房

BABYXLOLO 發表於 19-1-8 12:24
但我而家先6weeks多d,突然無好擔心

照咗閃閃未? 有無見啡見紅? 唔好太擔心, 影響情緒對BB都唔好架

複式洋房

jm141026 發表於 19-1-8 11:39
果陣幾多週?

確實第幾周唔太記得, 總之係好初期, 突然有一日起身個人好精神好爽咁

公爵府

唔洗咁擔心,有時心裡作用,冇出血肚痛嘅話,應該冇問題嘅

別墅

唔好太擔心,我又係六週幾嗰陣時成個禮拜都冇乜反應,點知一去到七週中期就朝朝都乾嘔同反胃,到噚日八週幾去照,心跳180,所以自己要同自己講加油呀! 你都要信!
PS. 我係六週初嘅時候,好好已經照到有心跳,但係去咗公幹兩個禮拜,星期六先啱啱返嚟,一路都有D驚,但係就好小心同埋keep住比鼓勵自己,要正面D! 大家加油

洋房

我8week嘅時候都有咁樣, 仲即刻去睇醫生㖭, 但照到閃閃, 比醫生笑我 結果第二日又嘔返

別墅

hamuhamu 發表於 19-1-8 13:22
照咗閃閃未? 有無見啡見紅? 唔好太擔心, 影響情緒對BB都唔好架

6weeks去照,閃唔到閃閃,今個星期五7weeks再照,好緊張,希望照到

複式洋房

BABYXLOLO 發表於 19-1-8 15:14
6weeks去照,閃唔到閃閃,今個星期五7weeks再照,好緊張,希望照到

休息多d,唔好太緊張。如果真的膽心就提早見醫生。

洋房

唔需要咁擔心~我初期5weeks幾流啡流到7weeks幾,期間仲試過流血,流啡既時候我都有作嘔,食唔落野,去到6weeks幾突然好精神又唔作嘔個時我都好驚,最後都冇事,差唔多7weeks就照到閃閃,而家21weeks幾啦,所以放鬆心情啦:)

首頁

尾頁

跳至