自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

黃龍坑郊遊徑是本港熱門的郊遊地點,附近的黃龍石澗更有「玻璃水」的美譽。但有網民發現,不時有行山人士到場洗衣煮食,儼如私人後花園一般,惹來網民怒斥︰「破壞環境」。

有網民昨日(7日)中午約12時許,到黃龍坑一帶郊遊,惟她發現黃龍石澗附近一片混亂,數名大媽帶同水桶、膠兜等即場刷洗衣服,並在樹枝間拉起晾衫繩,晾曬內衣褲、被單、長袖衫褲等衣物。

大宅

wcpcelia    發表於 19-1-9 17:33

珍珠宮

2019新春慶豚圓

am136 發表於 19-1-8 09:33

冇法,成班鄉下新移民,唔知香港自來水水費好平,仲以山旮旯思維生活。

通知食環吧!

男爵府

2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

am136 發表於 19-1-8 09:33

石上面有一堆bra

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

男爵府

am136 發表於 19-1-8 09:31
黃龍坑郊遊徑是本港熱門的郊遊地點,附近的黃龍石澗更有「玻璃水」的美譽。但有網民發現,不時有行山人士到 ...
真正行山人士唔會帶咁多野去行山,我更相信係附近居民上山洗衫

水晶宮

回覆樓主:

香港冇架喇。。。。。。。唔係偷呃拐騙就係貪,治安又越來越差。。。。。

象牙宮

回覆樓主:

洗衫

大宅

shun282 發表於 19-1-8 09:55
真正行山人士唔會帶咁多野去行山,我更相信係附近居民上山洗衫
附近居民唔會上山生火煮食卦

大宅

回覆樓主:

可能雙程証落嚟搵錢,住旅館d錢都慳番。

珍珠宮

am136 發表於 19-1-8 10:05
附近居民唔會上山生火煮食卦
遊客又冇理由又床單又大堆bra喎,真係生活倒退

大宅

heilylaw 發表於 19-1-8 10:11
可能雙程証落嚟搵錢,住旅館d錢都慳番。
我都覺得似係

大宅

MM2H 發表於 19-1-8 10:16
遊客又冇理由又床單又大堆bra喎,真係生活倒退
似樓上猜測,雙程證落黎搵食

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

子爵府

記得早兩年水泉澳附近既山溪都出現過類似情況,又有人嘈。唔知個到最後點呢?

大宅

sf013hk 發表於 19-1-8 10:42
記得早兩年水泉澳附近既山溪都出現過類似情況,又有人嘈。唔知個到最後點呢? ...
有無水泉澳附近居民知道?

伯爵府

am136 發表於 19-1-8 09:31
黃龍坑郊遊徑是本港熱門的郊遊地點,附近的黃龍石澗更有「玻璃水」的美譽。但有網民發現,不時有行山人士到 ...
佢哋真係痴膠花! 最好洗完衫D水用埋來煮飯, 唔好嘥

禁止訪問

大宅

這個人 發表於 19-1-8 10:56
偉大的同袍, 天然水, 好環保~

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊