自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

想問下cetaphil有咩產品好用?
平時聽呢個牌子就聽得多,身邊d jm都有用開,
話有d保濕產品幾有效,想知係咪真係好用

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

係,有隻特強保濕cream好用,我係iherb買

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Facial cleanser

禁止訪問

2019勳章

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

我老公睇濕疹,,醫生都比左支專用保濕佢搽,,應該都有保證

伯爵府

有排用錯面膜搞到勁嚴重敏感,用佢既洗面 cream好番哂

不過好睇個人皮膚,我fd用完冇敏感都變敏感

男爵府

回覆樓主

半年前皮膚勁敏感,轉介皮膚科佢話我要用類固醇藥膏之外,洗面及護膚都用佢!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

男爵府

anthwo 發表於 19-1-8 12:46
話有d保濕產品幾有效,想知係 ...

cleanser, lotion and cream 好用。

男爵府

有用clearance, 夏天用 lotion 冬天cream

大宅

我小朋友有濕疹,而家都有用緊佢嘅嬰兒倍加護系列 之前試過好多濕疹牌子,最後都係得呢一隻最岩佢用

別墅

2019勳章

些些大家,係咪姐係都係主要lotion,cream,同cleanser?咁可以試下.

子爵府

2019新春慶豚圓

Cleanser

大宅

anthwo 發表於 19-1-11 15:45
些些大家,係咪姐係都係主要lotion,cream,同cleanser?咁可以試下.
我幾鐘意用佢隻gentle skin cleanser皮膚敏感個時用佢洗面或者沖涼真係岩岩好
唔會刺激皮膚

大宅

保濕cream

伯爵府

anthwo 發表於 19-1-8 12:46
話有d保濕產品幾有效,想知係 ...

General Skin Cleaner質地清爽,敏感肌膚都冇問題。

伯爵府

Oily skin cleanser 好用.. 用左 10年有多..

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我易敏感,用gentle skin cleanser 洗面,用左好多年

男爵府

2019新春慶豚圓

淺藍揼裝for濕疹皮膚保濕lotion好用, 我皮膚好乾, 大肚時個肚有濕疹都用佢, 用左就冇再痕, 好返好多

大宅

sstepphanie 發表於 19-1-14 12:20
我幾鐘意用佢隻gentle skin cleanser皮膚敏感個時用佢洗面或者沖涼真係岩岩好
唔會刺激皮膚

之前我塊面都試過無啦啦起濕疹
醫生個時都介紹我用呢一隻洗面,
佢可以清潔皮膚得黎唔會刺激皮膚,真心好好用

Wakanda Forever

大宅

竇漪房 發表於 19-1-8 12:52
Facial cleanser

我用咗好多年

首頁

尾頁

跳至