意見反饋
義工

自由講場 今日: 1917|主題: 1016792

跳至
樓主: iamyiten
過農曆新年你最討厭的行為/事情  

公爵府

國民生產總值:29975

2019勳章

QABABY 發表於 19-1-8 15:32
咁你single 都器洗派比佢地啦

最慘係我離左婚,但係叫嫁過, 人地出得黎豆利是, 一早教定對仔女一見到我就恭喜, 之後問我拿利是

我唔比佢地又做唔出, 實在呢個朋友睇錢好似沙煲咁大, 人又寒到噴汁, 平時一大班人食飯夾錢佢都會炸炸帝縮骨架

男爵府

國民生產總值:6718

2019勳章

拍拖問結婚.. 結婚問生仔..
老公做咩嫁? 搵幾多? 租樓定買樓?
八過八婆,又吾熟,一年先見一次

子爵府

國民生產總值:11576

2019勳章

最討厭日日要去99屋企...最討厭要同老公親戚團拜....最討厭99又要搞團拜...搞完又要唱番D親戚食飯唔識做唔夾錢.....講梗得我99一個係長輩....其他所有人都係我老公D表兄弟姐妹...咁又要搞又要唱...搞黎做乜??????

男爵府

國民生產總值:7169

小詠 發表於 19-1-8 16:10
最慘係我離左婚,但係叫嫁過, 人地出得黎豆利是, 一早教定對仔女一見到我就恭喜, 次後問我拿利是

咁如果朋友既,只take 冇give 既,你自己諗下啦

侯爵府

國民生產總值:23186

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我幫c6答~~(唔啱聽嘅唔好打我)
最憎d同事帶仔女返公司周圍逗利是

公爵府

2019勳章

QABABY 發表於 19-1-8 16:17
咁如果朋友既,只take 冇give 既,你自己諗下啦

咁好彩呢D咁極品朋友唔係多

仲有好多朋友係好好既

寶石宮

國民生產總值:327555

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

初一返99到食lunch, 以前都仲有姑9姑仔返去一齊食, 呢幾年佢地3點不露, 所以真係同6299拜完年就走, 唔等啦

珊瑚宮

國民生產總值:124522

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

babyhoi 發表於 19-1-8 15:31
唔好嬲,
用文青方式耍走佢地

珍珠宮

國民生產總值:43137

2019勳章

小詠 發表於 19-1-8 15:06
有D好日唔會約見面唔CLOSE 既朋友, 知我小朋友唔會出現, 就新年係咁約我出來見面食野, 目的是帶埋對仔女來 ...

唔close唔使理
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

國民生產總值:16393

親子王國15週年勳章

最唔鐘意比人打探完啲私隱又要妒忌..... 串我 "好勁呀! 好巴閉呀!"

男爵府

國民生產總值:7419

2019勳章 2018復活節勳章

上年試過有個保安平時見佢完全黑面唔出聲又唔會幫手拉門,但新年嗰幾日就笑騎騎

大宅

國民生產總值:2628

回覆樓主:

我都有幾個朋友一群既, 未結婚時會約埋來我到拜年逗利是, 禮盒係十幾蚊包好難食的, 唔想食成日都浪費晒, 但一結晒婚佢地又未有仔女, 就無晒聲氣, 無再來。。

公爵府

2019勳章

bmuimami 發表於 19-1-8 16:32
唔close唔使理

前年, 佢係咁CALL 我約出黎話佢對仔女好掛住我呢位AUNTIE

我推唔得閒, 佢係咁話就我乜野時間都OK,

我都同另一朋友呻, 點解D人咁架...朋友笑可能我封利是可能好大封 (其實廿蚊封咋)

感覺朋友唔想蝕底, 另外出來食飯, 好興叫我先埋單, 次後起身話有事急要走先/或者忘了帶銀包只有八達通
條數最後無件事

學會放下    發表於 19-1-8 17:35

大宅

國民生產總值:4459

回覆 iamyiten 的帖子

將D唔想食朱古力禮盒送晒比我囡,你屋企唔肯食,就咪迫我囡要啦!仲要臨走前一手迫我囡要。煩死!

翡翠宮

國民生產總值:89089

2019勳章

iamyiten 發表於 19-1-8 15:40
年年都打牌比人當水魚咁劏

咁我又唔會,無贏無輸打和,但浪費時間囉

男爵府

國民生產總值:5031

crystal媽咪 發表於 19-1-8 15:09
冇樓問你幾時買樓?
未結婚嘅問你幾時結婚?
結咗婚嘅問你幾時生仔?

珍珠宮

國民生產總值:43137

2019勳章

小詠 發表於 19-1-8 16:46
前年, 佢係咁CALL 我約出黎話佢對仔女好掛住我呢位AUNTIE

我推唔得閒, 佢係咁話就我乜野時間都OK,

你啲朋友⋯都幾縮骨吓
點解呢個世界有啲咁厚面皮嘅人?!

學會放下    發表於 19-1-8 17:36
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

國民生產總值:8077

BK Milk勳章

kirstyau 發表於 19-1-8 15:12
最討厭為送禮而送禮。 硬係要互送。

大宅

國民生產總值:3535

2019勳章

三姑六婆講事非

子爵府

國民生產總值:13449

回覆樓主:

基本上我好唔鍾意過年, 有人講年關年關, 唔等錢洗都麻煩攪一輪野預備過年, .....做咩中國人要俾年關自己辛苦過?!

pansy888hk    發表於 7 天前

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.