意見反饋
義工

自由講場 今日: 1975|主題: 1016794

跳至
樓主: iamyiten
過農曆新年你最討厭的行為/事情  

大宅

國民生產總值:1916

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
ccllmama 發表於 19-1-9 08:48
呢樣我排第2位,第一位係……晨咁早要去99屋企,前一既團年飯又食得夜

me too
記得第一年男家過年,朝早11點已經拜完祖先食埋午飯仲洗埋碗
跟住呆坐發夢到1:30pm先有親戚嚟拜年,又悶又眼瞓

珊瑚宮

國民生產總值:122240

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

其實而家最憎係年初三
覺得年年去行大運呢個活動好悶「應該係對象問題,換左第二班人我應該開心,行埋今年好似第十九年...我都未試過做一樣哩一咁有恆心」

以前細時都算...貪玩 當見到bf...行完會散band
都可接受

而家升級.....要行完再等埋晚飯先走

珊瑚宮

國民生產總值:122240

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

好彩初一初二唔駛去男家
自由活動.....我比較鍾意訓到晏一晏然後出街搵食
搵地方玩

水晶宮

國民生產總值:68740

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

萌貓 發表於 19-1-9 22:25
仲有,結咗婚問幾時生,我哋唔打算生,又問做乜唔生呀?年年都重複

心諗,關妳咩事喎!

月光很美麗☺

男爵府

國民生產總值:8421

我的育兒心得勳章

Angel_Rose 發表於 19-1-9 23:46
你令我想起,爸同佢啲兄弟姐妹,年年都送曲奇比麻

我另一邊的親戚都有類似行為,你麻麻食唔食得晒?

水晶宮

國民生產總值:50931

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

每年都比親戚問:「點解你肥左禁多?」

男爵府

國民生產總值:7797

babyhoi 發表於 19-1-8 15:31
唔好嬲,
用文青方式耍走佢地

好正!
Sweetheartb

男爵府

我的育兒心得勳章

八婆仔@ 發表於 19-1-10 07:58

答:因為食好住好囉~

我可能成日咁答人野,好少人過年問我野

wcpcelia    發表於 7 天前

珍珠宮

國民生產總值:35309

hhz 發表於 19-1-10 07:58
我另一邊的親戚都有類似行為,你麻麻食唔食得晒?
食得曬,聽聞食到復活節

男爵府

我的育兒心得勳章

Angel_Rose 發表於 19-1-10 09:32
食得曬,聽聞食到復活節

咁無問題呀!我屋企老人家係食唔晒。所以我覺得咁樣送無咁好。

大宅

國民生產總值:1237

2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同長輩拜年, 佢要幫佢冇出現的仔女逗利市, 仲要俾埋佢地D配偶, 但冇幫佢D仔女派番俾我D小朋友 要派俾結左婚但細過你的人

珍珠宮

國民生產總值:36338

2019勳章

回覆樓主:

我唔鍾意拜年,個個講野都好假,一係曬

子爵府

國民生產總值:10192

餐餐食蘿蔔糕,仲要係奶奶整得唔好食得閒就問你食唔食,唔食又覺得你唔俾面。

珍珠宮

國民生產總值:47102

小詠 發表於 19-1-8 15:06
有D好日唔會約見面唔CLOSE 既朋友, 知我小朋友唔會出現, 就新年係咁約我出來見面食野, 目的是帶埋對仔女來 ...

咁貪小便宜嘅朋友就唔洗理啦

翡翠宮

國民生產總值:79453

HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 19-1-9 14:21
你懂的……

啲問題仲未完㗎
生bb問妳仔定女 (女的話問幾時生仔?)
私家定政府,洗咗幾多錢

侯爵府

國民生產總值:21525

2019勳章

我反而最憎是過年前,屋企又要執屋,好累~

公司仲衰,成日提住咩都" 過年前" 要追哂D數,又出哂D發票,咩都急到賴屎咁.......

水晶宮

國民生產總值:68740

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JD930 發表於 19-1-10 20:39
啲問題仲未完㗎
生bb問妳仔定女 (女的話問幾時生仔?)
私家定政府,洗咗幾多錢

月光很美麗☺

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-1-10 21:02

翡翠宮

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
八婆仔@ 發表於 19-1-10 07:58

咁直接

大宅

國民生產總值:1520

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
iamyiten 發表於 19-1-8 14:57
1,樓下保安員平時只見得一至兩個,初一初二成村人5-8人企定定咁等收利是。

...

我呢邊除看更,連管理處d人都企晒係度,好鬼老土

1 ...234567891011
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.