想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

抽血驗左卵巢功能評估未啊?我驗完都嚇左嚇

大宅

tampopo720 發表於 19-2-22 15:49
抽血驗左卵巢功能評估未啊?我驗完都嚇左嚇

我只系抽血了,但醫生還沒有和我講過個報告。

複式洋房

Cindy曾 發表於 19-1-22 17:20
唔好介意我多口,我30開始試一直不能懷孕,我自己中西醫見過,無數醫生,都話我正常老公去化驗所體檢我話 ...

唔好意思 想問你見完醫生排左幾耐做ivf? 幾錢?邊間做?

大宅

hapishopping 發表於 19-2-25 00:40
唔好意思 想問你見完醫生排左幾耐做ivf? 幾錢?邊間做?

見醫生要安排體檢,需要四個月左右,睇結果再排期試管科一年多時間! 運氣好,提早二個月開針一次性成功懷孕嘅!胚胎發育得一粒啦!移植後,剩餘胚胎唔發育醫院處理了。不需要冷存,15000元搞定了。

別墅

Manmanman12345 發表於 19-1-8 21:53
家計會好求其又慢,吾會幫你驗AMH FSH, 睇私家快好多

請問有介紹嗎

大宅

abobi 發表於 19-2-25 09:10
請問有介紹嗎

我係去仁安驗的

別墅

Manmanman12345 發表於 19-2-25 10:31
我係去仁安驗的

jm打算在仁安生? 大概幾耐會有報告

大宅

abobi 發表於 19-2-25 10:59
jm打算在仁安生? 大概幾耐會有報告

我去驗咋,好快有報告,我約一星期後覆診已經有

別墅

Manmanman12345 發表於 19-2-25 11:07
我去驗咋,好快有報告,我約一星期後覆診已經有

好呀唔該哂

大宅

iloverilakuma 發表於 19-1-8 15:21
我和老公結婚五年,最近兩年半開始無避孕,但點都懷不上。好心急。看了家計會和驗了我身子都無咩問題,老公 ...

明日估計排卵,後日iui...
心情好緊張。
話就話唔好緊張,放鬆d。
但我阿爸阿媽都寄予好大期望,好似一定會得咁。
唉,我都唔忍心告訴他們iui成功率其實唔高...
照超聲波,卵子得三粒,而且我感覺生長比較緩慢,最大一粒19mm...係唔係我天生卵子少呢⋯⋯開始對自己身體產生懷疑。

大宅

iloverilakuma 發表於 19-2-26 02:38
明日估計排卵,後日iui...
心情好緊張。
話就話唔好緊張,放鬆d。

其實做iui最多只可以有3粒準備成熟既卵子,過多醫生就會唔比開始終止今次cycle,醫生驚喜胞胎大風險。
當卵子生長至18至22mm就最適合打排卵針,信自己信醫生,我都等緊開獎,一齊做豬媽媽

大宅

annlala 發表於 19-2-26 07:51
其實做iui最多只可以有3粒準備成熟既卵子,過多醫生就會唔比開始終止今次cycle,醫生驚喜胞胎大風險。
當 ...

多謝你這一番話。我的心也定一定。請問做iui個陣有咩要注意啊,第一次做咩都唔知...

大宅

iloverilakuma 發表於 19-2-26 09:18
多謝你這一番話。我的心也定一定。請問做iui個陣有咩要注意啊,第一次做咩都唔知...
...

我都係第一次做iui,當老公既精液洗好,醫生就會用條好幼既管打入子宮,5分鐘都唔洗好快手,之後就攤係床15分鐘就走得。
醫生講做返同平時一樣生活就可以,但我返到屋企訓左床成日,每日飲包雞精食蛋,慢慢行,返工時間過得快d,希望快d到開獎日

大宅

annlala 發表於 19-2-26 12:38
我都係第一次做iui,當老公既精液洗好,醫生就會用條好幼既管打入子宮,5分鐘都唔洗好快手,之後就攤係床1 ...

希望你可以成功呀!第一次真係乜都唔識,所以乜都問問問睇睇睇。
好希望之後可以在這裡分享喜訊...

複式洋房

iloverilakuma 發表於 19-1-8 22:20
其實今日係我來bk第一日,亦是我到陳醫生度睇的第一日,因為心情緊張所以先來這裡傾訴下。
我係12月頭book ...

係陳億仕醫生嗎?

大宅

doldolguin 發表於 19-2-26 20:19
係陳億仕醫生嗎?

不是呀,是陳世樂醫生。
其實我也唔係好認識邊個醫生好定唔好,陳世樂醫生都係我老公上論壇無意中找的...

大宅

iloverilakuma 發表於 19-1-8 15:21
我和老公結婚五年,最近兩年半開始無避孕,但點都懷不上。好心急。看了家計會和驗了我身子都無咩問題,老公 ...

JMs,我剛完成iui植入啦。
其實做的時候真的感覺不是痛而是不太舒服那種而已。醫生說,先生精子洗完後有600萬條ok(醫生話其實100萬都已經有機會中噶啦)
我做完睡了十分鐘就忍唔住尿急去廁所了。
醫生話正常活動,只要不太操勞就可以了。
宜家看天安排。
過幾日就回去醫生度再照一下睇下內膜情況才看是否用藥。

大宅

update:
我已经成功懷孕了。雖然我做iui,但那次是失敗的。失敗後,因為打算和爸媽去旅行,所以停了一個月,之後再做多幾次iui,實在唔得先ivf。
點知在我去旅行前幾日就發現自己有佐啦。真係好意外,完全自然懷孕。
我有聽這裡的jm說讓老公吃茄紅素,蠔丸。回想自然懷孕前的那個cycle,我只係在排卵期後一天做了一次,而且是比較疲態比較hea的情況下做(因為覺得都係無咩希望)點知真係中左獎,幫我節省了一大筆錢
我依家已經五個多月了。繼續都係搵返陳醫生,出年一月就預產期啦!
在此我要鼓勵這裡的姐妹,一定不要放棄,放輕鬆原來真的比較好!

hiukwam    發表於 19-9-14 12:46

大宅

iloverilakuma 發表於 19-9-13 17:57
update:
我已经成功懷孕了。雖然我做iui,但那次是失敗的。失敗後,因為打算和爸媽去旅行,所以停了一個 ...

恭喜jm, 祝你生個健康快樂bb

大宅

回覆樓主:

恭喜哂 ~放鬆心情真係好重要,我都係無心插柳下bingo的

首頁
23456...7

尾頁

跳至