想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

nanababyhope 發表於 19-1-22 14:59
係呀,我最尾睇左台灣醫生,開左免疫藥俾我,而家iui等開獎中。
你去邊iui呀?
...

陳世樂醫生呀。

大宅

iloverilakuma 發表於 19-1-8 22:08
多謝你。我已經驗佐輸卵管等等一切正常...先生就只係知道精子形狀麻麻。真係自然懷孕得到,應該都中左噶啦 ...

唔好介意我多口,我30開始試一直不能懷孕,我自己中西醫見過,無數醫生,都話我正常老公去化驗所體檢我話順便檢查精子,我老公呃我沒問題,我以為自己不孕症,花了幾萬看婦科結果得一個吉!終於有朋友係政府醫院排期ivf我就嘗試一下排隊了,一年後見醫生,又重新一切檢查,醫生要求老公精子檢查自費500元,結果係形態不好,得2.5,問題所在就係老公,醫生最後即刻排期比我ivf,最後係2018年八月終於開針 手術放胎一次成功懷孕了,鮮胚胎來嘅唯一一個胚胎發育成功懷孕!而家25周寶寶發育好好!希望你早日看清楚問題所在!

民房

iloverilakuma 發表於 19-1-22 16:27
陳世樂醫生呀。

樓主加油,我表姐兩胎都係睇陳世樂後成功懷孕( 但我唔記得係邊隻人工受孕方法),我自已下個月生(自然懷孕)都係睇陳醫生,佢好細心好正面,睇佢感覺好好架

大宅

想請問大家,做ivf是否要照輸卵管?謝謝

大宅

Harveybb 發表於 19-1-22 19:53
樓主加油,我表姐兩胎都係睇陳世樂後成功懷孕( 但我唔記得係邊隻人工受孕方法),我自已下個月生(自然懷孕) ...

多謝你。我都感覺陳醫生好好,比人有信心好專業的感覺。至少我不會懷疑他的任何建議,「感覺」好唔好對於我這種要睇不育的人來講真係好重要噶。

複式洋房

yen0422 發表於 19-1-8 15:53
食Q10、茄紅素、善存,會有改善

茄紅素好似只係保護前列腺,有人教飲滴雞精

複式洋房

回覆樓主:

既然樓主知道左係老公精子質素問題,應該帶佢去睇中醫補一補身先,精子健康與否對懷孕成功率同胚胎係咪健康發育都有好大關係,佢前妻流產可能都係因為咁,等養好身子再試下懷孕都唔遲,最緊要生個健康bb

民房

iloverilakuma 發表於 19-1-22 23:53
多謝你。我都感覺陳醫生好好,比人有信心好專業的感覺。至少我不會懷疑他的任何建議,「感覺」好唔好對於 ...

是的,佢唔會因為賺錢而叫你做多餘既事,另外佢好建議順產,唔會好似其他醫生只接開刀唔接順產,可見係好有醫德既一個醫生

大宅

paulpaul1112 發表於 19-1-22 23:34
想請問大家,做ivf是否要照輸卵管?謝謝

做iui前最好照一照輸卵管,如果做ivf其實唔洗都得

洋房

iloverilakuma 發表於 19-1-8 15:21
我和老公結婚五年,最近兩年半開始無避孕,但點都懷不上。好心急。看了家計會和驗了我身子都無咩問題,老公 ...

想請問樓主約陳醫生係咪直接打去診所預約就得喇?其實我同你情況差不多,家計會check做左基本既檢查都無咩問題,係先生精子數量不足同唔夠活躍。打算如果今年再無辦法自然懷孕,都準備約醫生喇

大宅

carcar1225 發表於 19-1-30 17:58
想請問樓主約陳醫生係咪直接打去診所預約就得喇?其實我同你情況差不多,家計會check做左基本既檢查都無咩 ...

係呀,直接打去話第一次睇,就可以了,問到最快幾時可以睇咁樣,就預約成功。我是等了半個月左右睇到的。

別墅

iloverilakuma 發表於 19-1-8 15:21
我和老公結婚五年,最近兩年半開始無避孕,但點都懷不上。好心急。看了家計會和驗了我身子都無咩問題,老公 ...

你睇邊間不育科?我都想知道資料同檢查價錢幾多?謝謝

別墅

Cindy曾 發表於 19-1-22 17:20
唔好介意我多口,我30開始試一直不能懷孕,我自己中西醫見過,無數醫生,都話我正常老公去化驗所體檢我話 ...

請問你睇邊個查醫生?

禁止訪問

大宅

Tinatina0829 發表於 19-1-31 11:52
請問你睇邊個查醫生?

威爾斯好像鐘醫生移植胚胎的!檢查另外一個

大宅

最近又見醫生了,我選擇了科學性監測排卵情況(吃藥+打針)而不是自己算自然排卵,都係想相信科學多一點。
但我最近情緒很不穩定,經常向老公發無名火,又大喊,真系好疲累,覺得想生個bb點解咁難咁大壓力...阿媽又唔呻得,怕她擔心又撲來照顧我...做女人真係好難...

大宅

iloverilakuma 發表於 19-2-18 17:09
最近又見醫生了,我選擇了科學性監測排卵情況(吃藥+打針)而不是自己算自然排卵,都係想相信科學多一點。
...

看一次陳醫生請問診金多少?謝謝

民房

iloverilakuma 發表於 19-1-8 22:08
多謝你。我已經驗佐輸卵管等等一切正常...先生就只係知道精子形狀麻麻。真係自然懷孕得到,應該都中左噶啦 ...

我有朋友先試過灑人工受孕
但最後都係靠中醫調理身體成功自然受孕
身邊都有不少靠中醫成功嘅個案呢
你仲後生 唔好太擔心 要養好身子就真

大宅

bingyee2004 發表於 19-2-18 17:25
看一次陳醫生請問診金多少?謝謝

我记得好似系1000...第二次比第一次平少少好似...係d抽血,針藥比較貴。

男爵府

唔好灰心 我老公兩年前驗過形態得一

萬念俱灰 轉頭三個月後 我有左了 現在我地都有第二胎了

我老公果時食善架 茄紅素 日日佢番工前食
第二胎老公無食任何supplement
不過最緊要放鬆心情呀!

首頁
12345...7

尾頁

跳至