母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想問下 有無媽媽 會用 the one cup 真係會邊泵邊做野 ?

想睇下有無可能 戴住而又若無其事咁喺啲同事面前走黎走去。 胸前會太誇張嗎?

下個月就返工,考慮緊買唔買。

大宅

joetreemo 發表於 19-1-9 03:08
想問下 有無媽媽 會用 the one cup 真係會邊泵邊做野 ?

想睇下有無可能 戴住而又若無其事咁喺啲同事面前 ...

無可能行黎行去,一來塞咗個Cup入去個胸會大左好多,我著普通扣鈕襯衫返工,塞咗個Cup會扣唔埋D紐;二來如果泵緊奶嘅時候又郁來郁去嘅話好容易D奶入喉。

大宅

回覆樓主

可以郁...但係又要連住部機其實唔係點郁得太多...去邊都要拎住,坐向到好啲,奶入喉我就未試過

大宅

我做文職唔洗點行就可以照帶住做野,free對手出黎的確唔錯

別墅

我會泵住開會,行去拎影印,週街泵都係咁。用餵奶巾遮住冇野,同埋根本冇野睇

子爵府

ngcarm3n 發表於 19-1-13 18:24
我會泵住開會,行去拎影印,週街泵都係咁。用餵奶巾遮住冇野,同埋根本冇野睇
...

我喺公司有時候未必可以準時泵(lunch time都係),但行開一陣去set 泵都可以既。 所以想問下。你的情況好鼓舞。
另外,我都諗緊可唔可以搭巴士泵,慳番啲時間。因為長交通時間,唔想泵埋先走,又夜左。返到屋企先泵又過左時間。
thanks, 我都買番套先。 想問係咪唔可以steam , 只可以烚? 否則個 cup會變形?

別墅

joetreemo 發表於 19-1-14 08:16
我喺公司有時候未必可以準時泵(lunch time都係),但行開一陣去set 泵都可以既。 所以想問下。你的情況好鼓 ...

巴士泵冇問題,問題係你泵完收奶好危險,怕倒奶(emoji)我係全部蒸架,不過唔知啱唔啱(emoji)

別墅

我自己都係用the one cup, 好方便,不過我想問點樣可以泵住開會? 唔會好尷尬咩? 個泵有聲架嗎,個胸又大

仲有泵前泵後都要係個bra拎出黎,又要申手入胸抹下,之後又要拎d奶出黎倒入袋or樽,點可以做到泵住開會/泵住搭bus?

別墅

bilibalalalala 發表於 19-1-14 17:37
我自己都係用the one cup, 好方便,不過我想問點樣可以泵住開會? 唔會好尷尬咩? 個泵有聲架嗎,個胸又大:qu ...

the one 泵好靜呀,我用lv 3
set 泵收奶出去搞啦, set 好先入去開會
同埋set 泵收奶我會用條巾笠住個頭,係巾入面搞,唔尷尬呀,面皮厚d 就得
工作需要,我諗我試過係超過50個唔同既地方泵奶,泵左8個月,依家早晚埋身好爽

大宅

ngcarm3n 發表於 19-1-16 20:58
the one 泵好靜呀,我用lv 3
set 泵收奶出去搞啦, set 好先入去開會
同埋set 泵收奶我會用條巾笠住個頭, ...

我都經常開會泵 其實開會泵仲好 起碼坐定定 唔洗行黎行去 好過喺自己位泵 真係面皮厚啲就得 我連中餐圓枱lunch meeting都照泵 其實無人為意泵緊奶

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊