自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

可能自己住得樓層高,所以好多時都會層層停有人入lift,但發覺好多人好似入完電梯唔識禁關門制?好似有人老馮要幫佢關門咁?(emoji)

別墅

wingleung02 發表於 19-1-9 08:55
可能自己住得樓層高,所以好多時都會層層停有人入lift,但發覺好多人好似入完電梯唔識禁關門制?好似有人老 ...

係呀!仲要係後生嫁(emoji)我覺得入lift禁制係自然習慣黎,係common sense!佢哋仲要望住我覺得我係搓lift!我會吾理佢一齊等部lift自己關門

子爵府

仲要一入去就企系制板前,個身遮住但又唔郁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

返工都係咁,啲人又係入左lift.就等部lift關門

wcpcelia    發表於 19-1-9 10:24

子爵府

我好小禁,尤其是一個人時,因為據我觀察我地個到禁同唔禁個閂門時都差不多。反而覺得猛禁既人有幾分狂躁症咁。

琥珀宮

回覆樓主:

除非我後面有人入,否則我一定拑,好怕d人唔拑阻住哂嘥時間

大宅

agnes_cheung 發表於 19-1-9 10:07
係呀!仲要係後生嫁(emoji)我覺得入lift禁制係自然習慣黎,係common sense!佢哋仲要望住我覺得我係搓lift ...

係呀!最初我冇咩感覺,但下下入lift 唔禁關門制好似我係負責揸lift 咁,最後我都唔禁了

珍珠宮

可能自己住得樓層高,所以好多時都會層層停有人入lift,但發覺好多人好似入完電梯唔識禁關門制?好似有人老 ...

絕對係啦,勁討厭

子爵府

回覆樓主:

仲有啲入後,就站在門前。 後來的跟本無得入。

大宅

回覆樓主:

我住中層,但有時已經有人企係制板前遮住左,我入life後想禁都禁唔到。

大宅

姆明家族 發表於 19-1-9 10:31
我住中層,但有時已經有人企係制板前遮住左,我入life後想禁都禁唔到。

想禁都可能會有個動作或眼神比人知你禁唔到,但有d 人係入完就等你禁咁!

男爵府

係,好討厭

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

係!勁討厭.

伯爵府

因為部lift會過多幾秒會自動關。
但我自己會去㩒關門。
因為等多幾秒就會有機會不停有人入(emoji),到時就唔止幾秒。
芭芭拉

水晶宮

我覺得是自動/自助式操作, 即係覺得有即時需要的人, 便要自己去按掣, 冇需要的話, 升降機係會自動運作(關門), 所以完全冇得話, 他人不按掣. 至於有空位都企近掣位, 阻人按掣, 這反而是問題.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

lift到咗,d人仲要玩住手機,施施然入lift, 好似公主王子出巡咁,仲要企正喺門口塞鬼住晒

大宅

除了唔按關門
成班人都可以唔按lift(地下)

男爵府

開心吸收勳章

我住高,
多數有人入我行到最後, 由他們自己按,
難道我企第一幫手按曬層層

寶石宮

2023年兔年勳章

maryyanyan1234 發表於 19-1-9 11:15
除了唔按關門
成班人都可以唔按lift(地下)

遊lift河

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

等揸lift人出手

首頁

尾頁

跳至