自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

howmuch 發表於 19-1-9 22:16
第一次買要$60, 限期內, 用幾多日, 扣幾多日, 用完之後, 保留sim卡, 就可以逐日買.
...

如果我趕住用係咪應該落去759嗰啲買咗張卡然後再喺apps度加 數據? 因為我見佢話喺apps度買要三至五日先至寄到嚟!thx!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

回覆樓主

我以前係去鴨記買一張大陸卡,可以一年內用。係大陸可以收香港WhatsApp !而家重有冇?

伯爵府

回覆樓主:

我朋友教我過左關去聯通買張200元嘅電話卡。面值係100元。永久使用。用到冇錢。可在wechat果d增值番。超方便。詳細資料你要問番sale。我第一日開就扣左6元唔知乜費。跟住用左成晚先扣左一元。仲有93元淨。應該有排用。唔駛次次上去買卡咁麻煩。要用實名回鄉証登記。至於上fb同whatsapp就要裝個翻牆app.

大宅

我FB買左張萬用年卡..淨上網冇通話

侯爵府

rabbitboyboy 發表於 19-1-9 20:49
其實我都係喺淘寶亂搵,我都唔係好知咩嚟,所以問吓大家有冇好介紹
早兩星期上過大陸,去咗國貿 ...

我之前用開中移8元plan, 上網1個月10幾蚊無限。 你話宜家無, 唔怪得11月返廣州2日上網,增值增到窮。
唔知中移宜家有咩短途plan?

子爵府

菲比108 發表於 19-1-9 23:43
我朋友教我過左關去聯通買張200元嘅電話卡。面值係100元。永久使用。用到冇錢。可在wechat果d增值番。超方 ...

好抵喎 請問你係幾時買嘅呢?

子爵府

JanTS 發表於 19-1-10 00:04
我FB買左張萬用年卡..淨上網冇通話

返大陸都有萬年卡?請問有冇多少少資料

子爵府

agee 發表於 19-1-10 05:07
我之前用開中移8元plan, 上網1個月10幾蚊無限。 你話宜家無, 唔怪得11月返廣州2日上網,增值增到窮。
唔 ...

係啊,而家冇了。
上次問佢,一間話最平$38/月,另一間好似$5x/月,而數據都唔似得之前$1有1GB,我唔記得左係幾錢,反正已經唔平唔抵用。

大宅

rabbitboyboy 發表於 19-1-10 06:49
返大陸都有萬年卡?請問有冇多少少資料

係紫卡有5gb,$150
去fb搵下

水晶宮

BK Milk勳章

rabbitboyboy 發表於 19-1-9 20:42

請問邊度出?同埋米粉卡即係咩?

深圳出架

水晶宮

BK Milk勳章

rabbitboyboy 發表於 19-1-10 06:58
係啊,而家冇了。
上次問佢,一間話最平$38/月,另一間好似$5x/月,而數據都唔似得之前$1有1GB,我唔記得 ...

有5蚊1個月
聯通
米粉卡

子爵府

winner128 發表於 19-1-9 18:58
係呀,你裝埋AirTalk, 出發前將你個電話號碼飛線,咁就會有30分鐘電話講。
...

但air talk好似冇電話號碼
點飛線?

侯爵府

rabbitboyboy 發表於 19-1-9 11:22
耐唔時都會上深圳行吓食吓,之前見呢度jm介紹果啲中移動電話卡,上去問過又話已經冇果啲咁抵嘅plan, 下下出 ...

睇你要的咩組合, 齋數據/要國內電話號碼/兩樣都要/上唔上到香港FB/whatsapp/每月要比月費。。。
有數據但無國內電話號, 無作用, 因為國內好多優惠都要做登記及輸入國內電話號, 例如美團, 呢個最緊要, 一定要用。
聯通在國內好似開不到FB及whatsapp, 中移動先得, 而且每月最低都要比6元月費, 半年都已經30元, 如果常常上先抵, 不過數據就1元1GB好抵!

侯爵府

ilej 發表於 19-1-10 08:35
但air talk好似冇電話號碼
點飛線?

佢有個no. 俾你飛條線落去。

伯爵府

rabbitboyboy 發表於 19-1-10 06:48
好抵喎 請問你係幾時買嘅呢?

上星期五

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

自由鳥的卡係咪不能認證微信?即是不能用WECHAT PAY,

子爵府

菲比108 發表於 19-1-10 10:53
上星期五

Thx, 等我下次上去了解吓先

子爵府

purplechung 發表於 19-1-10 08:53
睇你要的咩組合, 齋數據/要國內電話號碼/兩樣都要/上唔上到香港FB/whatsapp/每月要比月費。。。
有數據但 ...

中移動已經冇呢個plan了,或者可能小店仲有。

琥珀宮

畀面勳章

菲比108 發表於 19-1-9 23:43
我朋友教我過左關去聯通買張200元嘅電話卡。面值係100元。永久使用。用到冇錢。可在wechat果d增值番。超方 ...

請問有電話號碼嗎?你個張卡叫咩名呀?

侯爵府

南南自語 發表於 19-1-10 10:55
自由鳥的卡係咪不能認證微信?即是不能用WECHAT PAY,

自由鳥只得數據沒有電話號碼

首頁

尾頁

跳至