意見反饋
義工

自由講場 今日: 4289|主題: 1017052

樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

男爵府

國民生產總值:6078

嘩真係大開眼界
bk咁多自私精
互諒互讓係上一代香港人既核心價值
而家D自私精淨係識有權用盡

好似食煙咁
你有權食
但唔好迫其他人食二手煙
最憎D人做火車頭
行後面既人受晒

最好笑係有D jm
前面挨後
你都可以挨後
就好似前面既火車頭食煙
你都可以食架
真係痴線

BBJOJO    發表於 19-1-10 22:54
b52    發表於 19-1-10 10:11
日月水火    發表於 19-1-9 21:49

複式洋房

國民生產總值:443

挨小小都接受到既, 但太快其實又真係幾影響我食野同睇電視

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

坐長途機,閑閑哋七八個鐘熄晒燈,唔俾人挨後瞓覺,我覺得係十分變態,極權主義!你話食緊野,唔俾人挨就話啫,瞓覺都唔俾挨

水晶宮

國民生產總值:61321

2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最大問題係好多挨後既人唔體諒人,食飯都唔坐返最直,我好幾次都俾人迫住得丁點空間食野,叫空姐又費事,唉

一次仲衰,前幾行另一邊條友無啦啦中途開窗(人地個個關哂的),外面係勁大太陽殘正我個位,眼都開唔大,呢下我堅頂唔順忍左5分鐘叫空姐處理

子爵府

國民生產總值:14722

2019勳章

dc9 發表於 19-1-9 17:31
話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

我盡量都唔會挨後,怕影響到人,
有都唔會太後。

男爵府

國民生產總值:8066

話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

我短途我冇挨後了,老實位置好廹,

複式洋房

國民生產總值:443

teambuilder 發表於 19-1-9 17:48
如果係我,我覺得其實有得傾嘅,退番一半錢或回程upgrade 我去頭等,我咪考慮下唔挨後囉。其他人我唔清楚, ...

個個都想撘得舒服, 只係會唔會將個舒服建立係人地既不便上

男爵府

國民生產總值:5470

2019勳章

mini1204 發表於 19-1-9 20:30
其實無受害者呢樣野
你決定買咩票已經知道包括乜野設施乜野舒適度
絕不可以輸打贏要

「如果你真係6尺,可以輕輕同前面乘客傾下,睇下佢是否可遷就,而吾係理所當然地要人地放棄吾用自己既設施; 呢D先係自我中心。」
咁樓主後面果位就係傾過唔得,再搵空姐都唔得(搵得空姐我諗應該都真係忍無可忍),樓主話佢係想挨後開心舒服瞓醒就落機嘛大家就係話樓主其實係咪可以互相體諒遷就吓呢?(其實如果吓吓講權利,咁得啦,大家以後搭飛機唔駛就住坐啦,儘情咁坐到sir哂落去un腳踢椅點都得㗎喇,唔駛理前面果個啦,最緊要自己舒服開心嘛(曲)。
仲有其實“受害者”呢一個詞語,係你前文自己講話樓主係“受害者”喎 “輸打贏要”果個好似係你。

大宅

國民生產總值:2584

luppy 發表於 19-1-9 21:11
個Cx d機好d,設計到自己sir低但張椅冇得後。

係呀!最近有位本地航空公司飛機工程師講過比我知,宜家飛機啲位會越嚟越窄,因為行數加多咗,但係飛機就冇大到

珍珠宮

國民生產總值:34802

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我自己唔會埃後
因為深明後面個個會唔鍾意
但未至於唔俾人用
張椅整得呢個功能就預左人用架啦

公爵府

國民生產總值:25563

2019勳章

回覆樓主:

我都盡量唔挨後因為真係太迫,但又未至於唔俾人挨後囉

公爵府

國民生產總值:28453

熊貓小姐 發表於 19-1-9 21:33
坐長途機,閑閑哋七八個鐘熄晒燈,唔俾人挨後瞓覺,我覺得係十分變態,極權主義!你話食緊野,唔俾人挨就話 ...

唔俾人挨後果d, 可能因為佢地好少坐長途機,佢地係講緊坐2,3個鐘飛機做乜要挨後坐。我估。

伯爵府

國民生產總值:19536

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章

tumpling 發表於 19-1-9 21:30
嘩真係大開眼界
bk咁多自私精

直頭滴汗啦!
根據佢地既理論,
「吸煙既人係 liable去吸,
要求對方完全吾吸令空氣清新度增加亦係自私行為」
只要有權又唔犯規就可以駛盡艃啦,
其他人無權過問!

子爵府

國民生產總值:13123

2019勳章

叫佢買埋前面個位啦

珍珠宮

國民生產總值:42058

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

24小時前網上 check-in 揀位,或者買tickets 時指定要最尾果行,咪無哩個問題囉!
我唔挨,人地挨我無意見,但我起身去廁所撞到佢,佢唔好黑面囉!

大宅

國民生產總值:4399

kayancc 發表於 19-1-9 21:35
個個都想撘得舒服, 只係會唔會將個舒服建立係人地既不便上

你坐我前面咪可以挨後囉,我冇唔舒服喎,話唔定你後面果個挨後左訓著埋lu。

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

woodpecker 發表於 19-1-9 21:38
唔俾人挨後果d, 可能因為佢地好少坐長途機,佢地係講緊坐2,3個鐘飛機做乜要挨後坐。我估。
...

講真,去泰國呀台灣,幾個鐘,其實食完野,睇吓片,都好快落機,都未必需要挨後,但係長途機,講緊係要瞓覺喎,都冇得挨後,其實坐直板凳瞓覺都係好辛苦囉

大宅

國民生產總值:2829

tumpling 發表於 19-1-9 21:30
嘩真係大開眼界
bk咁多自私精

我都費事再睬佢哋。 自私咪認囉, 又要懶大義凛然咁,丁蟹上身,香港就係畀呢啲人害死

男爵府

國民生產總值:6790

2019勳章

其實我自己唔鍾意人地挨後,將心比己,我自己都唔會,
本身個位已經好迫,如果前面挨後,睇電視時真係超近,
行出行入又唔方便

大宅

國民生產總值:2829

熊貓小姐 發表於 19-1-9 21:40
講真,去泰國呀台灣,幾個鐘,其實食完野,睇吓片,都好快落機,都未必需要挨後,但係長途機,講緊係要瞓 ...

樓主係短途, 由頭到尾都係講緊短途機

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.