意見反饋
義工

自由講場 今日: 4424|主題: 1017055

跳至
樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

大宅

國民生產總值:1199

回覆樓主:

其實我好憎人埃後,真係會影響到後面既人,除非長途機,去日本幾粒鐘唔駛埃啦

珍珠宮

國民生產總值:31414

畀面勳章

每次都想挨,但唔想阻到人,重無咁做
樓主都好寸下唔知情況相反你會點

男爵府

國民生產總值:6233

chengcheung 發表於 19-1-9 17:50
當然可以挨,但將心比己唔好挨到最盡囉
同埋派餐時你都要lift番起身俾人食嘢㗎喎
...

我試過有人一食完即挨後,我當時dum低頭食緊,即刻成個人向後。所以將心比已,我晤會挨後,但亦唔會話人挨後。
希望大家都能注意,此終冇能力撘頭等,但希望大家互相幫忙

子爵府

國民生產總值:12732

2019勳章

Mary媽咪 發表於 19-1-9 18:01
我自己就唔會整低張櫈
但我每次坐飛機都好多時遇到前面嗰個會
都冇計
嗰條友好自私。

大宅

國民生產總值:2508

短途經濟倉位置確實好迫,如果前面挨得好後甘後面就會迫上迫。挨後少少可以接受,不過我就唔會挨後

大宅

國民生產總值:1616

咁係咪應該搭廉航?無野食,無電視睇,點挨後都唔影響啦

水晶宮

國民生產總值:73541

小氣公主 發表於 19-1-9 18:11
同意,一見到呢個topic就知實有人講呢4個字

濫好人
呢D純粹係個人選擇
經濟艙既生態、規則就係咁
大家跟規則就ok
完全吾需要牽涉到什麼將心比己
我自己腰吾好,絕少挨
不過對挨既人完全無感覺,絕不干涉

子爵府

國民生產總值:12841

mini1204 發表於 19-1-9 18:06
有需要就挨
位係咁設計自然可以用亦自然要大家接受
我挨之餘亦比前面位挨ed, 無問題

X2, 我前面挨後都影響唔到我行出去廁所
啱啱先坐完廉航,佢抗到落機要較番直我唔覺有咩問題
Econ 座位更加唔會挨得落幾後添
我帶住bb 飛長途(2歲下)要手抱都唔覺空間細到不能接受

侯爵府

國民生產總值:23482

2019勳章

yuyueng 發表於 19-1-9 17:57
一般黎講我見後面個人挨後我就會挨後,否則我唔會挨後。

me2, 儘量唔挨後,坐開飛機都知後面會好迫。短途一定唔i,講真i左又唔係真是咁舒服,學樓上有人話齋想舒服upgrade頭等

伯爵府

國民生產總值:17954

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我從來不會挨後不論短、長途,
真係好乞人憎,
試過撘長途機前面個大陸人全程挨盡後,
搞到我坐又唔係,睇TV又唔係,企又唔係,
每次送餐都要空姐叫才拉回位,
真係……顶!

男爵府

國民生產總值:9399

就算挨,我都係見後面個人訓左先挨,我都係挨好少⋯ 一定唔會挨晒。
之前試過前面個人一下就挨晒後⋯ 個電視一下就到鼻尖咁,對眼立即out focus 聚焦唔到。
講真,如果唔比挨後,就叫後面果個坐頭等。將心比已啦,想訓都可以係頭等訓⋯ 仲舒服得多啦。

大宅

國民生產總值:2270

可以挨後,但唔好挨到盡,後面好難看電視。試過食食下餐前面條友挨後,傻的嗎? 找空姐解決

不過我自己唔會挨後。

侯爵府

國民生產總值:23482

2019勳章

alpaca 發表於 19-1-9 18:21
咁係咪應該搭廉航?無野食,無電視睇,點挨後都唔影響啦

廉航張櫈i唔到架
樓主呢個係咪膠舖?見佢之前都係開d爭議性話題

水晶宮

國民生產總值:58079

2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

dc9 發表於 19-1-9 17:31
話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

我覺得互相協調。
座位設計係比較低當然可以較,不過如果後面唔想我較咁後,我又唔會絕對冇計傾,可能會較冇咁低,但要我完全唔靠後我又唔得,一人讓一步,大家互相忍讓。

版主

國民生產總值:140106

2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

SamSam2003 發表於 19-1-9 17:45
如果你前面果個又俟後,你又得唔得先?將心比己,雖然冇話唔比俟後,但是你俟後左,後面果個位就會更狹窄 ...

點解唔得,人地有權咁做

伯爵府

國民生產總值:19562

好媽媽勳章

lo913 發表於 19-1-9 18:16
我試過有人一食完即挨後,我當時dum低頭食緊,即刻成個人向後。所以將心比已,我晤會挨後,但亦唔會話人挨 ...

我女之前試過,前面果個人一食完就挨後,我女仲食緊,好彩食到七七八八,係d餐具掉落個身到(但都有汁),都算,佢一挨後,差d夾到我女個頭(佢得幾歲),我即刻鬧果個人(唔係唔俾佢挨後,佢挨後都應該睇下後面情況先)

日月水火    發表於 19-1-9 19:33

別墅

國民生產總值:849

2019勳章

都係睇下前後係點囉,後面阻到人既話都唔會挨,有時將心比己,俾人挨後你都唔開心啦

珊瑚宮

國民生產總值:101537

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

挨少少接受到,我自己都唔會挨哂後

珊瑚宮

國民生產總值:110505

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

長途機我一定recline,短途就累先會recline...

後面果位可以坐business or first class

珍珠宮

國民生產總值:39049

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都吾鐘意人地挨後,我個位會變得好迫,想睇電視食野都吾得,好辛苦㗎。
如果生得高d,好似我老公甘,6呎幾高,人地挨後就會頂住佢雙腳。所以如果有甘既情況,我老公都會有禮貌叫前面可吾可以吾好挨後

12345678910... 33
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.