意見反饋
義工

自由講場 今日: 4317|主題: 1017054

跳至
樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

子爵府

國民生產總值:10832

我最慘,自己腰骨有事只可以坐直,一定唔可以挨後,但就成日遇到鍾意挨後嘅人坐我前面,加上自己又大肚腩,短途都仲好的,搭長途機十幾個鐘都係咁夾住郁都冇得郁,睇電視更加唔使諗,淨係等到派餐先敢叫空姐請前面坐返直嚟食嘢!鬼叫我窮冇錢坐頭等咩!

子爵府

國民生產總值:12841

ricecooking 發表於 19-1-9 18:24
me2, 儘量唔挨後,坐開飛機都知後面會好迫。短途一定唔i,講真i左又唔係真是咁舒服,學樓上有人話齋想舒服 ...

人地有權咁做都要upgrade 去頭等先挨得?
掉轉講,咁驚睇唔到電視你俾錢上business first class 得唔得?

子爵府

國民生產總值:12564

dc9 發表於 19-1-9 17:31
話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

有啲高大啲嘅人真係比較辛苦...
權利大啲定係同理心大啲,見仁見智。

別墅

國民生產總值:732

2019勳章

永然 發表於 19-1-9 18:14
每次都想挨,但唔想阻到人,重無咁做
樓主都好寸下唔知情況相反你會點
...

Agree !

水晶宮

國民生產總值:73541

回覆樓主:

可挨後係經濟艙既配套
有乜可能自己吾鍾意比人挨後就叫人坐商務
係應該你自己吾接受呢個配套就去坐商務
本末倒置
痴根

子爵府

國民生產總值:11679

吓,我都試過坐經濟位,已經夠窄,前面個男人就似樓主咁將椅挨到好後,佢就舒服囉,我?嗰幾個鐘我要擘大對腳(但膝頭哥都貼住前椅背!)坐得好辛苦!

將心比心

子爵府

國民生產總值:12841

龍蝦 發表於 19-1-9 18:39
吓,我都試過坐經濟位,已經夠窄,前面個男人就似樓主咁將椅挨到好後,佢就舒服囉,我?嗰幾個鐘我要擘大對 ...

請問坐邊間?定你對腳好長?

子爵府

國民生產總值:10444

話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

我就唔會挨後, 怕影響到人

別墅

國民生產總值:749

挨太後後面果個人都住得唔舒服...所以儘量都唔會挨後哂

男爵府

國民生產總值:9784

mini1204 發表於 19-1-9 18:06
有需要就挨
位係咁設計自然可以用亦自然要大家接受
我挨之餘亦比前面位挨ed, 無問題

終於見到人講嘅說話。

子爵府

國民生產總值:11679

A_lcy 發表於 19-1-9 18:41
請問坐邊間?定你對腳好長?

HK express ,本身已夠窄,我正常腳長,但係當時情況真係唔擘開腳就頂住我膝頭哥!

我覺得針唔㓤到肉唔知痛!

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

樓主都冇話用餐時間,起飛降落唔拉返直將椅,點解呢度啲人好似話佢咁嘅

珍珠宮

國民生產總值:45153

最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

坐econ...我自己唔會拉低櫈,幾小時航程,座位同空間已經窄

當然前面要拉低,我亦唔會出聲。

大宅

國民生產總值:3108

2019勳章

自己係100% 唔會i 後。。因為坐後面既人好辛苦,特別係高大,腳長,肥胖既人!亦覺得前面既人咁樣好自私,當然,有人會話,咁既設計就可以咁做架啦,係!無錯架。

珍珠宮

國民生產總值:33030

msanubis 發表於 19-1-9 18:08
有次夜機回港, 我坐3連位的路邊位, 前排一家3口長期挨後, 連上飛機餐時, 空姐叫極都唔肯較返上, 要人地唔上 ...

一家三個都咁鬼肉酸咁失禮

寶石宮

國民生產總值:327621

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

早幾年都遇過, 有個鬼佬話如果你挨後左會頂腳喎, 咁空姐真係叫人唔好挨後 , 但原來個西人係hea住sin落左1/3個身咁坐, 仲要係A380口係話窄囉

大宅

國民生產總值:3253

我好憎人地挨後,但係人地有權咁做,我自己唔會挨後,因為知被挨後左後面個人會好唔舒服。。。

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

我好鍾意喺飛機上瞓覺,時間過得快啲,所以我依然會帶挨後 其實佢都可以挨返後大家空間係一致嘅

珍珠宮

國民生產總值:33030

熊貓小姐 發表於 19-1-9 18:51
樓主都冇話用餐時間,起飛降落唔拉返直將椅,點解呢度啲人好似話佢咁嘅
...

有經驗嘅J M一定知去日本坐幾耐,基本一上到軌道就會開始搞派refreshing/餐/小食,你唔食人地食,公共塲合有要講下基本禮儀。下下氣粗粗係自己出醜。當然有人厚得不知不覺

翡翠宮

國民生產總值:83035

2019勳章

你同佢調位咪得囉

12345678910... 33
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.