意見反饋
義工

自由講場 今日: 4292|主題: 1017052

跳至
樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

珍珠宮

國民生產總值:46600

回覆樓主:

坐果幾粒鐘要挨後, 我坐佢後面係會個心 @×$%\

大宅

國民生產總值:2829

dc9 發表於 19-1-9 17:31
話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

短途挨後係好自私既行為,好讨厭。
你話起机瞓到落机,即食饭都打算唔拉起??

b52    發表於 19-1-10 09:57

子爵府

國民生產總值:12841

龍蝦 發表於 19-1-9 18:50

HK express ,本身已夠窄,我正常腳長,但係當時情況真係唔擘開 ...

我啱啱先坐完,一定係我短腳太短

男爵府

國民生產總值:9835

設計得比你挨後就係可以挨後架啦
關將心比己咩事
只要用餐時較翻起就冇問題

翡翠宮

國民生產總值:89148

2019勳章

回覆樓主:

咁想訓就坐商務同頭等啦,你挨後就舒服,無話唔得既,不過人地出入位就麻煩又辛苦,食野飲野都好唔方便啫!正常空中服務員只會勸你唔好挨盡後面,而唔會唔比

男爵府

國民生產總值:9835

熊貓小姐 發表於 19-1-9 18:58
我好鍾意喺飛機上瞓覺,時間過得快啲,所以我依然會帶挨後 其實佢都可以挨返後大家空間係一致嘅
...

正解

男爵府

國民生產總值:9607

2019勳章 陪月勳章

話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

我試過坐尾二個行,後面乘客好大力踢我張椅,叫我立直張椅,我望吓,原來佢二百幾磅,而且個位後面係牆,我見佢咁可憐就立直。宜家唸返其實我蠢,應該話比空姐換位

大宅

國民生產總值:4359

我愛Corina 發表於 19-1-9 18:31
長途機我一定recline,短途就累先會recline...

後面果位可以坐business or first class

same here, 家下呢个行為變左罪咁既

別墅

國民生產總值:670

其實岩岩我係倫敦翻黎,我前面個鬼婆挨得後到飛機派個支水都冇辦法放係張枱到,佢格離個鬼佬挨到我老公對腳要擘大先坐到,最後我忍吾住叫佢地坐翻直小小

大宅

國民生產總值:3276

2019勳章

回覆樓主:

咁多人撐樓主

大宅

國民生產總值:3555

如果挨到最後,係好黑人憎,當然你有權甘做。

男爵府

國民生產總值:5693

試過食餐時前坐都挨後好自私!!

侯爵府

國民生產總值:23795

2019勳章

chonglulu 發表於 19-1-9 17:57
盡量唔挨,因為試過被前面個位挨個位好窄,將心比已

侯爵府

國民生產總值:24785

2019勳章 王國教室勳章

Mary媽咪 發表於 19-1-9 18:01
我自己就唔會整低張櫈
但我每次坐飛機都好多時遇到前面嗰個會
都冇計

我剛飛完長途。坐777,已好窄。
有個人坐第一行extra leg room 一上機就整到最後,起飛時crew要佢整返直,佢整完又整到最後。
佢後面個男人好辛苦,食飛機餐時,前面個整到最後,睇戲睇到又拍手又搖,個男人杯飲品倒瀉曬,佢抹左就算。第二轉食餐,個男人叫crew 叫個不斷搖位男人坐返好,因為食唔到,但對方唔肯,點都唔肯

男爵府

國民生產總值:5693

SuperChanB 發表於 19-1-9 18:42
我就唔會挨後, 怕影響到人

複式洋房

國民生產總值:109

2019勳章

回覆樓主:

其實我都好討厭前面嗰個俟後,所以我都唔會俟後縱使前面人俟後左,如果長途機真係想瞓下,都會望下後面人有俟後,先會俟後,因為啲座位實在太窄了,椅背設計成可放直原是令人可舒適些,但沒有考慮過前後座位間的距離是否令人舒適。

大宅

國民生產總值:3367

2019勳章

阿彩 發表於 19-1-9 19:29
其實我都好討厭前面嗰個俟後,所以我都唔會俟後縱使前面人俟後左,如果長途機真係想瞓下,都會望下後面人有 ...
X2

大宅

國民生產總值:2731

冬瓜籽 發表於 19-1-9 19:11
咁多人撐樓主

仲要點解唔係想要多d位個個去坐business class, 要受害者去

伯爵府

國民生產總值:18846

小可愛11 發表於 19-1-9 17:48
因為挨得太後,人家又真係食唔到嘢。

唔關事。食嘢時係要拉返正張凳。

男爵府

國民生產總值:5470

2019勳章

Ashleycorina 發表於 19-1-9 19:19
我剛飛完長途。坐777,已好窄。
有個人坐第一行extra leg room 一上機就整到最後,起飛時crew要佢整返直, ...

挨後一格我地都仲接受到,但挨到最盡之餘又成日整來整去,郁來郁去, 就真係好乞人憎... 我都試過爭d倒瀉嘢,其實短途機幾個鐘睇場戲恰一陣覺就落機啦...真係有必要挨到最盡咩?咁啱遇著後面果個都唔好品既...前後夾攻真係超折磨

12345678910... 33
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.