意見反饋
義工

自由講場 今日: 4287|主題: 1017052

跳至
樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

大宅

國民生產總值:3276

2019勳章

ichigolatte 發表於 19-1-9 19:37
係 仲要點解唔係想要多d位個個去坐business class, 要受害者去
...

唔敢回應太多,驚又比人鬧

子爵府

國民生產總值:14208

其實經濟客位話可以挨後,挨到最後都係好直。

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

派完餐,收完餐,挨後訓一陣都唔得嗎?

複式洋房

國民生產總值:193

回覆 chonglulu 的帖子

同意

其實兩個人一齊坐飛機買座位可以揀 一前一後
就唔使做自私精

大宅

國民生產總值:2337

2019勳章

樓主無錯

男爵府

國民生產總值:9699

2019勳章

回覆樓主:

CX有-期D櫈係唔可以挨後係梗位,我最鍾意!

伯爵府

國民生產總值:19536

2019勳章 大廚勳章 陪月勳章

係 仲要點解唔係想要多d位個個去坐business class, 要受害者去
...

啲人話因為佢地「有權」咁做囉!
正如啲人話佢有權食煙,
又唔犯法,
你唔中意煙味咪自己走開囉!

大宅

國民生產總值:2337

2019勳章

冬瓜籽 發表於 19-1-9 19:11
咁多人撐樓主
張凳有咁既功能係為咩呢你覺得

珍珠宮

國民生產總值:46600

小氣公主 發表於 19-1-9 18:06
正常食野嘅時間空姐都會叫你拉番直張椅,因為你後面嘅人食野會好辛苦,其他時間除左起飛降落挨後冇問題
...

唔係間間airline 的空姐會在派餐時出聲叫客人較番好張椅。

男爵府

國民生產總值:5470

2019勳章

熊貓小姐 發表於 19-1-9 18:51
樓主都冇話用餐時間,起飛降落唔拉返直將椅,點解呢度啲人好似話佢咁嘅
...

因為佢話「挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩」喎... 言下之意,我覺得佢係坐廉航無用餐時間,瞓覺大哂乜都唔理

版主

國民生產總值:140105

2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

babyhoi 發表於 19-1-9 19:51
啲人話因為佢地「有權」咁做囉!
正如啲人話佢有權食煙,
又唔犯法,

正想咁講
食煙係乞人憎
但如果我食緊煙,有人埋黎同我講你無權食
我會覺得佢傻嘅

水晶宮

國民生產總值:73541

...

因為個eco既配套就係咁,你買 eco就已經知有被挨既可能,所以受害者係原本可以挨而結果挨而被埋怨什致被嘈既人!!

珊瑚宮

國民生產總值:110057

2019勳章

Mary媽咪 發表於 19-1-9 18:01
我自己就唔會整低張櫈
但我每次坐飛機都好多時遇到前面嗰個會
都冇計

世界太多自私人

珊瑚宮

國民生產總值:118064

2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

SamSam2003 發表於 19-1-9 17:45
如果你前面果個又俟後,你又得唔得先?將心比己,雖然冇話唔比俟後,但是你俟後左,後面果個位就會更狹窄 ...

X 2

尤其我們男人腳長,前面俟侯真係連起身都困難, 所以己所不欲勿斯於人,我一定唔會俟後的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:9517

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

tansyneko 發表於 19-1-9 20:05
世界太多自私人

係,估不到呢度都

珊瑚宮

tingtingword 發表於 19-1-9 18:11
規例無話唔得,但將心比心,就算訓我都唔會挨後

x 2

十幾個鐘長途機都唔會,祗會俟後些少~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 19-1-9 18:30
點解唔得,人地有權咁做

因為我超級唔鍾意前面俟後,所以我都唔會俟候囉~

買基金真係好傷

珍珠宮

國民生產總值:32224

2019勳章

回覆樓主:

好憎d 人挨後,有次搭飛機前面香港女人唔出聲一野較最後,我個幾歲仔咁o岩低頭比張櫈撞到個頭,果下嬲到我爆,前面個香港女人sorry 到唔講聲,繼續瞓。

珊瑚宮

國民生產總值:110505

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

pairwin 發表於 19-1-9 11:09
same here, 家下呢个行為變左罪咁既

其實我都係肥,但好少話前面recline 我會覺得好迫,係有次坐virgin前面full recline 較迫,但上年家人坐話已經換左,都ok闊呀。

大宅

國民生產總值:3024

2019勳章

我覺得將心比己好廢
我唔介意前面挨後
我自己都會挨後
後面挨後
大家空間都一樣

12345678910... 33
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.