意見反饋
義工

自由講場 今日: 4586|主題: 1017060

樓主: dc9
搭飛機遇到有問題既人竟然唔比人挨後張椅  

子爵府

國民生產總值:11637

如果只為自己舒服而令人辛苦 我唔會做

BBJOJO    發表於 19-1-10 22:50

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

jumphigh 發表於 19-1-9 20:57
設計咗唔代表一定要用, 物件係死嘅,人係生嘅。 屋企装左冷氣机唔通你就要全年開著?
...

不如調返轉啦,如果屋企裝咗冷氣,永遠都唔俾你用,你會唔會嘈啊

伯爵府

國民生產總值:15790

chonglulu 發表於 19-1-9 17:57
盡量唔挨,因為試過被前面個位挨個位好窄,將心比已

同意! 挨後少少係冇問題,不過有D人真係好老馮,成張椅挨底晒,我真心覺得超討厭。

BBJOJO    發表於 19-1-10 22:51

公爵府

國民生產總值:27070

2019勳章

回覆樓主:

將心彼己啦

水晶宮

國民生產總值:73541

jumphigh 發表於 19-1-9 21:00
唔係可唔可以,係應唔應該。
所以而家係話緊嗰啲人自私, 唔係話佢犯法。
...

其實挨後既設計,當大家一齊挨,所佔既空間一樣
航空公司已經盡力係有限既空間提供最大既舒適度,其志可嘉其情可憫
不過有人鍾意挨有人吾鍾意,所以先有爭拗。
但係你無可能要求鍾意挨需要挨又守規則既乘客順從你吾挨既要求。

翡翠宮

國民生產總值:87915

2019勳章 大廚勳章

dc9 發表於 19-1-9 17:31
話說我搭飛機去日本開心下啦,架飛機一飛到上天安全帶燈已經熄滅,我就挨後張椅諗住瞓醒就即刻落機玩,點知 ...

你係咪挨到盡?其實如果唔係拉低太後。。我估人哋都唔會出聲叫你唔准啊。。其實家家有求我又覺得大家將就下

其實你拉到咁盡。。。後面活動嘅空間真係壓迫左好多。。。如果人哋成日撞到你。。你都唔高興啦。。。佢係你後面搞到你成晚撞醒啊。。

水晶宮

熊貓小姐 發表於 19-1-9 21:02
Totally agree! 我覺得遵守規則,使用呢個設施,點解都要俾人鬧,設施幾時先可以用,唔俾得人用嘅,不如叫 ...

拆左去一樣有人會投訴,鐵定有

BBJOJO    發表於 19-1-10 22:52

大宅

國民生產總值:3736

回覆樓主:

係有權挨後,不過係自私,個個挨,到最後個位無得挨好逼。

子爵府

國民生產總值:12030

2019勳章

個Cx d機好d,設計到自己sir低但張椅冇得後。

公爵府

國民生產總值:26093

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果挨後會騷擾到人的話,我唔會做囉,首先係唔阻住人為先

大宅

國民生產總值:2829

mini1204 發表於 19-1-9 21:07
其實挨後既設計,當大家一齊挨,所佔既空間一樣
航空公司已經盡力係有限既空間提供最大既舒適度,其志可嘉 ...

冇人要你順從。
自私的舉動,其實人哋都吹佢唔脹。
但係自私永遠都係自私, 幫自己搵幾多藉口都冇用

BBJOJO    發表於 19-1-10 22:53

子爵府

國民生產總值:12080

我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

大家遷就下。唔挨梗係唔得啦,瞓一陣都好呀!挨晒又會阻到後面嘅人,咁咪挨一半囉!

子爵府

國民生產總值:11346

2019勳章 親子王國15週年勳章

雖然我好想挨後,但我儘量唔挨,將心比己。但的確我阻唔到人地挨後!

翡翠宮

國民生產總值:87915

2019勳章 大廚勳章

kitbebe 發表於 19-1-9 20:57
我唔會挨後,唔想後面唔舒服!其實而家好多新飛機經濟位張椅已經冇得較,免除不少麻煩。
...

我最近坐國泰係有得調校。。。。。不過就唔係挨後。。。係Sir向前。。。即係點樣都用緊自己嘅空間。。唔會搞到人。。。我反而覺得咁樣好。。你鍾意點但係唔影響人

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

國民生產總值:2829

seaheart88 發表於 19-1-9 21:16
我最近坐國泰係有得調校。。。。。不過就唔係挨後。。。係Sir向前。。。即係點樣都用緊自己嘅空間。。唔會 ...

good wor

公爵府

國民生產總值:28453

回覆樓主:

吓! 原來挨後坐係自私行為!??!

咁不如你地向航空公司投訴,做乜設計可以俾人挨後嘅坐椅啦。

公爵府

國民生產總值:28453

luppy 發表於 19-1-9 21:11
個Cx d機好d,設計到自己sir低但張椅冇得後。

係!

Emirates都係,挨低坐都唔會令後面嘅乘客覺得迫。

男爵府

國民生產總值:8863

回覆樓主:

我都超憎人挨後,原先機位都唔係闊落,重要挨落離,將心比己,我自己一定唔會咁做

水晶宮

jumphigh 發表於 19-1-9 21:12
冇人要你順從。
自私的舉動,其實人哋都吹佢唔脹。
但係自私永遠都係自私, 幫自己搵幾多藉口都冇用

佢只係用緊自己既設施,佢係 liable去用
要求對方完全吾用令自己舒適度增加亦係自私行為

大宅

國民生產總值:4836

2019勳章

mini1204 發表於 19-1-9 21:25
佢只係用緊自己既設施,佢係 liable去用
要求對方完全吾用令自己舒適度增加亦係自私行為
...

太中point

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.