網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問現

在淘寶飛豬平台訂購買旅遊產品,客服話需要大陸支付寶實名認證才可購買。

因大陸冇户口,

請教有冇其他方法?

大宅

沒有大陸銀行卡就試用驗證方法選擇「掃臉驗證」

1號閑人    發表於 19-1-10 16:27

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

BabyGGBaby 發表於 19-1-10 15:55
沒有大陸銀行卡就試用驗證方法選擇「掃臉驗證」
依家香港人唔可以用掃臉認證了

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

Download大陸支付寶,登入用返自己本身個戶口,
之後用回鄉證實名,1-3個工作天就ok。

別墅

瑜瑜 發表於 19-1-9 19:28
想問現在淘寶飛豬平台訂購買旅遊產品,客服話需要大陸支付寶實名認證才可購買。

因大陸冇户口,請教有冇其他 ...

你想買啲乜?

男爵府

囍 發表於 19-1-12 04:54
之後用回鄉證實名,1-3個工作天就ok。 ...

佢要入「銀行咭」,但人極都話不適用,點辦?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

KulookFung 發表於 19-1-12 18:09

1,登入大陸支付寶,去<我的>,
2,點自己會員帳戶名進入身份管理中心,去<身份認證>,
3,之後點上傳身份證相片就拍回鄉證證件。
你試吓

香港人無大陸銀行卡,用回鄉證驗證就ok。

男爵府

KulookFung 發表於 19-1-12 18:09

不是張張咭也可。中銀卡多數得,雙幣卡就唔得。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

實名方法輸入了回鄉證之後就要輸入內地銀行卡卡號,試過入香港信用卡,不接受,結果認證失敗。

男爵府

wyl 發表於 19-1-13 14:06
實名方法輸入了回鄉證之後就要輸入內地銀行卡卡號,試過入香港信用卡,不接受,結果認證失敗。 ...

一樣

男爵府

囍 發表於 19-1-12 22:44
1,登入支付寶,去<我的>,
2,點自己會員帳戶名進入身份管理中心,去<身份認證>,
3,之後點上傳身份 ...

唔該晒你咁詳盡幫我,但我入晒回鄉證資料佢仲係要輸入銀行咭資料

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

KulookFung 發表於 19-1-13 22:39
唔該晒你咁詳盡幫我,但我入晒回鄉證資料佢仲係要輸入銀行咭資料
...

第4行~身份驗證入去有港澳台身份驗證選,都唔得 ?
係咁?咁你本身開香港戶口是有驗證香港身份証嗎?
如果你支付寶有香港証件資料驗証過,有記錄,可能唔得?要更改用回鄉証資料~要搵客戶服務。你直接同客戶服務聯絡,話用回鄉證實名,佢會比link 你。應該可以。

伯爵府

囍 發表於 19-1-12 04:54
之後用回鄉證實名,1-3個工作天就ok。 ...

尋日試左,佢要入銀行卡,唔係就去唔到下一步

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

sweet__heart 發表於 19-1-14 09:35
尋日試左,佢要入銀行卡,唔係就去唔到下一步

直接搵客服,同佢講用回鄉證實名,沒有國內銀行卡,試吓。

大宅

早幾個月都不用入銀行卡。係拍回鄉卡,及拍自己個樣就得。

珍珠宮

改咗例啦,內地微信同內地支付寶依家都一定要有內地銀行卡先可以實名。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wyl 發表於 19-1-17 11:39
改咗例啦,內地微信同內地支付寶依家都一定要有內地銀行卡先可以實名。

嘩, 微信同支付寶一樣, 早認證早享受, 好在我早前搞好

大宅

wyl 發表於 19-1-13 14:06
實名方法輸入了回鄉證之後就要輸入內地銀行卡卡號,試過入香港信用卡,不接受,結果認證失敗。 ...

同樣

大宅

回覆 smallamychan 的帖子

報台北當地一天團。但已解決,搵到香港Hopetrixx有得報,不過就貴少少。謝謝樓上各位

首頁

尾頁

跳至